Aandachtspunten bij een minilening

Heb je weleens van een minilening gehoord? Steeds meer mensen kiezen regelmatig voor deze leenvorm. Het grote voordeel van een minilening is namelijk dat er geen BKR toetsing plaatsvindt. Mensen die negatief bekend zijn bij het BKR kunnen op deze manier toch geld lenen.

Waar moet je op letten?

Als je een minilening wilt afsluiten is het wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de aandachtspunten. Met andere woorden, waar moet je op letten? Allereerst is het goed om te beseffen dat een minilening relatief duur is. Over een “normale” lening betaal je rente. Over een minilening niet, meer je betaalt wel zogenaamde verwerkingskosten. Dit ligt al snel op 25 of 50 euro per lening die wordt afgesloten. Als je 250 euro leent en vervolgens 50 euro aan kosten moet betalen, dan is dat een torenhoge rente natuurlijk. Besef je dus goed dat een minilening duur is.

Snel aflossen

Een ander “probleem” kan zijn dat je de minilening weer snel moet aflossen. Vaak moet je binnen een maand het geleende bedrag terug betalen aan de geldverstrekker. Houd daar dus rekening mee als je geld wilt lenen via een minilening constructie. Ga je binnenkort een klein bedrag lenen? Wij hopen dat je een goede geldverstrekker kunt vinden en dat je de lening weer snel kunt terugbetalen. Het kan geen kwaad om de geldverstrekkers te vergelijken. Zo kun je de goedkoopste uitzoeken!