Advies bij het schulden aflossen

Als je in het verleden te maken hebt gekregen met schulden, is het handig om te weten hoe je zo snel mogelijk weer uit de rode cijfers kunt komen. Op deze site vind je alle benodigde informatie om weer verder te gaan in het leven zonder schulden. Geen probleem is onoverbrugbaar. Hier lees je over diverse methoden om geld te besparen en geld af te lossen.

Benieuwd wat een Debiteurenbeurs is? Wij vertellen het je graag!

Check de begroting

Eén van de belangrijkste stappen die je moet ondernemen is het checken van de begroting. Door alle inkomsten en uitgaven na te kijken kun je erachter komen waar de problemen zitten. Wellicht betaal je te veel voor jouw gas, water en elektriciteit en kun je daar aanzienlijk op besparen. Daarnaast weten veel mensen niet dat ze aanspraak maken op allerlei financiële hulpmiddelen van de overheid. Denk hierbij aan kinderbijslag, huurtoeslag en de diverse tegemoetkomingen op het gebied van onderwijs. Ook via andere methoden, zoals belastingaftrek en het kwijtschelden van bepaalde gemeentelijke heffingen, kun jij op een gemakkelijke wijze geld besparen. Voor mensen met een beperking heeft de overheid ook extra geld ter beschikking, om hen te helpen bij de financiering van onverhoopte onkosten. Hier maak jij wellicht ook aanspraak op.

Het vinden van kapitaal

Door middel van besparingen en het gebruiken van andere potjes kun je eveneens een deel van de schulden aanpakken. Bij het snijden in de uitgaven is een vaak gehoorde methode het doorlichten van de kosten van de auto. Bedenk eerst of het bezitten van een auto op dit moment noodzakelijk is. Wellicht heb je nu geen werk of werk je om de hoek. Als je de auto zeker nodig hebt, kun je kijken of je goedkoper kunt rijden. Eerst of er wellicht een goedkopere auto is, en als dat haast niet mogelijk is, of je kunt besparen op brandstofgebruik.

Kijk goed naar de leningen

Bij het afsluiten van een lening heb je je wellicht minder goed ingelezen over de consequenties van de maandelijkse lasten die komen kijken bij het aflossen. Om schulden af te lossen, kan het vergemakkelijkt worden door te overleggen met de dienst waarbij je de lening hebt afgesloten. Vaak is het zeker mogelijk om de afbetalingen meer te spreiden, zodat afbetalen een stuk makkelijker gaat. Hierdoor moet je uiteraard wel meer rente betalen over een langere tijd, maar het kan wel de druk van de ketel halen, aan het einde van de maand.