BBL Financieel Administratief Medewerker

Ben je geïnteresseerd in een carrière als financieel administratief medewerker en wil je tegelijkertijd werken en leren? Dan is een BBL-opleiding tot financieel administratief medewerker wellicht iets voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op wat deze opleiding inhoudt, welke vaardigheden je nodig hebt en wat de toekomstmogelijkheden zijn.

Wat houdt een BBL-opleiding tot financieel administratief medewerker in?

Een BBL-opleiding tot financieel administratief medewerker is een combinatie van werken en leren. Je gaat één dag per week naar school en werkt daarnaast bij een erkend leerbedrijf. Tijdens je werkzaamheden doe je praktijkervaring op en pas je de kennis die je op school hebt opgedaan toe in de praktijk. Dit maakt de opleiding erg praktijkgericht en zorgt ervoor dat je direct relevante werkervaring opdoet.

Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je financiële administraties bijhoudt, facturen verwerkt, betalingen controleert en rapportages opstelt. Daarnaast krijg je vakken als bedrijfseconomie, belastingrecht en boekhouden. Ook ontwikkel je vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerken en analytisch denken.

Welke vaardigheden heb je nodig?

Om succesvol te zijn als financieel administratief medewerker zijn bepaalde vaardigheden en eigenschappen belangrijk. Zo is het belangrijk dat je nauwkeurig en accuraat kunt werken, aangezien je veel met cijfers en financiële gegevens zult werken. Daarnaast is het belangrijk dat je analytisch bent en goed kunt plannen en organiseren.

Verder is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent, aangezien je veel contact zult hebben met collega’s, leveranciers en klanten. Ook is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en stressbestendig bent, aangezien het werk als financieel administratief medewerker soms hectisch kan zijn.

Toekomstmogelijkheden

Na het afronden van een BBL-opleiding tot financieel administratief medewerker zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je aan de slag gaan als financieel administratief medewerker bij een bedrijf, maar je kunt ook doorgroeien naar functies als assistent-controller, financieel manager of zelfs controller.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren door bijvoorbeeld een vervolgopleiding te volgen, zoals SPD Bedrijfsadministratie of Praktijkdiploma Boekhouden. Ook kun je ervoor kiezen om je te laten certificeren als bijvoorbeeld gecertificeerd administratieconsulent (AA) of registercontroller (RC).

Kortom, een BBL-opleiding tot financieel administratief medewerker biedt volop mogelijkheden voor een succesvolle carrière in de financiële sector. Ben jij klaar om de eerste stap te zetten naar een veelzijdige en uitdagende baan? Schrijf je dan in voor een BBL-opleiding en start jouw carrière als financieel administratief medewerker!