Belastingschuld afbetalen

Belastingschuld afbetalen, wat is de beste manier?

Als u te maken heeft met een belastingschuld dan wilt u de belastingschuld afbetalen, het liefst zo snel mogelijk natuurlijk. Maar wat is de beste manier om de belastingschuld af te betalen. In dit artikel gaan wij kort een aantal tips geven om u op weg te helpen. Onze website bevat veel artikelen over het oplossen, aflossen en voorkomen van schulden.

Inzicht in uw financiën

Een belangrijk onderdeel is het inzicht krijgen in uw financiën. Maak daarom een overzicht van uw inkomsten, maar ook van uw uitgaven. U kunt dan precies nagaan hoeveel geld er maandelijks van uw rekening wordt afgeschreven en hoeveel er bijkomt. Als er meer af gaat dan dat er bijkomt, dan heeft u een probleem. U komt dan namelijk steeds verder in de schulden. Zorg er daarom voor dat u meer inkomsten heeft dan uitgaven. Probeer een goedkoper huis te vinden, probeer te besparen op eten, verzekeringen, gas, water, elektra etc.

Aflossen

Als u meer inkomsten heeft dan uitgaven dan kunt u met het overgebleven geld de belastingschuld afbetalen die u heeft. Probeer een regeling te treffen met de belastingdienst zodat u meer tijd krijgt om de schuld af te betalen. Stel dat uw schuld 5.000 euro is en u kunt 100 euro per maand afbetalen dan kunt u proberen om een termijn van 50 maanden af te spreken met de belastingdienst.