Eerste hulp bij schulden

Waar melden voor eerste hulp bij schulden?

Als u schulden heeft dan is dit bijzonder vervelend. U krijgt te maken met herinneringen van schuldeisers, aanmaningen en uiteindelijk met deurwaarders. Tot dat punt wilt u het natuurlijk niet laten komen. Maar waar kunt u zich melden voor eerste hulp bij schulden? In dit artikel bekijken wij wat u kunt doen als u schulden heeft.

Wacht niet te lang met hulp

U kunt als u schulden heeft een poging doen om zelf uw schulden op te lossen. Belangrijk hierbij is om uw inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Hoeveel geld komt er elke maand binnen en hoeveel gaat er uit? Vaak kunt u veel geld besparen op diverse zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan roken, energiekosten, boodschappen etc. Het extra geld dat u overhoud kunt u gebruiken om schuldeisers te betalen. Wacht echter niet te lang met het zelf proberen uw schulden op te lossen. Uw schulden kunnen zover oplopen dat het moeilijk wordt om uw schulden op te lossen.

Eerste hulp als het zelf niet lukt

U kunt vaak terecht bij uw gemeente voor een zogenaamde schuldhulpverlening. U gaat dan een traject in waarmee u binnen drie jaar schuldenvrij bent. U kunt vervolgens een nieuwe start maken. Aan het schuldhulpverleningstraject zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden verbonden. Wij raden u aan deze voorwaarden bij uw gemeente op te vragen. U kunt dan nagaan of u in aanmerking komt voor zo’n traject.