Financieel administratief medewerker bbl

Ben jij geïnteresseerd in een carrière als financieel administratief medewerker en wil je tegelijkertijd werken en leren? Dan is de bbl-opleiding tot financieel administratief medewerker misschien wel iets voor jou. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze opleiding en het beroep zelf.

Wat doet een financieel administratief medewerker?

Als financieel administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het bijhouden en verwerken van financiële gegevens binnen een organisatie. Je houdt je bezig met het inboeken van facturen, het opstellen van financiële overzichten en het controleren van betalingen. Daarnaast onderhoud je contact met leveranciers en klanten en zorg je ervoor dat alle financiële processen soepel verlopen.

Wat houdt de bbl-opleiding tot financieel administratief medewerker in?

De bbl-opleiding tot financieel administratief medewerker is een combinatie van werken en leren. Je gaat één dag per week naar school en werkt daarnaast minimaal 24 uur per week bij een erkend leerbedrijf. Tijdens de opleiding leer je alles over financiële administratie, boekhouding, belastingen en bedrijfseconomie. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerken en probleemoplossend vermogen.

Wat zijn de toelatingseisen voor de bbl-opleiding?

Om toegelaten te worden tot de bbl-opleiding tot financieel administratief medewerker moet je minimaal een vmbo-diploma hebben behaald. Daarnaast is het belangrijk dat je affiniteit hebt met cijfers, nauwkeurig kunt werken en goed kunt communiceren. Ook is het handig als je al enige ervaring hebt met administratief werk, maar dit is geen vereiste.

Wat zijn de carrièremogelijkheden na de opleiding?

Na het behalen van je diploma als financieel administratief medewerker bbl zijn er verschillende carrièremogelijkheden voor jou. Je kunt aan de slag als financieel administratief medewerker bij een bedrijf, maar ook bij een accountantskantoor, bank of overheidsinstelling. Daarnaast kun je ervoor kiezen om door te groeien naar een functie als assistent-controller, financieel manager of zelfs controller.

Wat zijn de voordelen van de bbl-opleiding tot financieel administratief medewerker?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het volgen van de bbl-opleiding tot financieel administratief medewerker. Zo verdien je direct een salaris terwijl je leert, bouw je werkervaring op en kun je direct aan de slag in de praktijk. Daarnaast is de kans groot dat je na het behalen van je diploma kunt blijven werken bij het leerbedrijf waar je tijdens je opleiding hebt gewerkt.

Conclusie

Ben jij op zoek naar een uitdagende opleiding waarbij je werken en leren combineert? Dan is de bbl-opleiding tot financieel administratief medewerker wellicht iets voor jou. Met goede carrièremogelijkheden en de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan in de praktijk, biedt deze opleiding volop kansen voor een succesvolle carrière in de financiële sector.