Financieel advies scheiden

Wanneer je gaat scheiden, komt er veel op je af. Naast de emotionele aspecten, moet er ook op financieel gebied het een en ander geregeld worden. Het is dan ook verstandig om financieel advies in te winnen bij een professional die gespecialiseerd is in scheidingen. In dit artikel bespreken we waarom financieel advies bij scheiden belangrijk is en wat een financieel adviseur voor jou kan betekenen.

Waarom financieel advies bij scheiden?

Financieel advies bij scheiden is van groot belang omdat er veel zaken zijn die geregeld moeten worden op financieel gebied. Denk hierbij aan het verdelen van bezittingen, het opstellen van een ouderschapsplan, het regelen van alimentatie en pensioenverdeling. Een financieel adviseur kan je helpen om inzicht te krijgen in je financiële situatie na de scheiding en kan je adviseren over de beste manier om zaken te regelen.

Wat kan een financieel adviseur voor jou betekenen?

Een financieel adviseur kan op verschillende manieren ondersteuning bieden tijdens het scheidingstraject. Hieronder vind je een aantal zaken waarbij een financieel adviseur van toegevoegde waarde kan zijn:

1. Inzicht in financiële situatie

Een financieel adviseur kan je helpen om inzicht te krijgen in je huidige financiële situatie en kan samen met jou een overzicht maken van alle bezittingen, schulden, inkomsten en uitgaven. Op basis hiervan kan er een financieel plan worden opgesteld voor na de scheiding.

2. Onderhandelingen over financiële zaken

Een financieel adviseur kan je ondersteunen bij de onderhandelingen over financiële zaken, zoals de verdeling van bezittingen, het opstellen van een ouderschapsplan en het regelen van alimentatie. De adviseur kan je adviseren over wat in jouw situatie de beste oplossing is.

3. Fiscaal advies

Een financieel adviseur kan je ook adviseren over de fiscale gevolgen van de scheiding. Zo kan de adviseur je informeren over de belastingtechnische aspecten van de scheiding en kan hij/zij je helpen om fiscaal zo voordelig mogelijk uit de scheiding te komen.

Waar vind je een goede financieel adviseur?

Als je op zoek bent naar een goede financieel adviseur voor advies bij scheiden, is het belangrijk om te kiezen voor een adviseur die gespecialiseerd is in scheidingen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij een scheidingsmediator, een financieel planner of een familierechtadvocaat. Het is verstandig om vooraf een kennismakingsgesprek in te plannen om te kijken of er een klik is en of de adviseur jou kan bieden wat je nodig hebt.

Daarnaast is het ook mogelijk om via je netwerk of via online platforms op zoek te gaan naar een geschikte financieel adviseur. Lees ook reviews en ervaringen van anderen om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de adviseur.

Conclusie

Financieel advies bij scheiden is van groot belang om ervoor te zorgen dat je financieel goed voorbereid bent op de toekomst na de scheiding. Een financieel adviseur kan je helpen om inzicht te krijgen in je financiële situatie, kan je ondersteunen bij de onderhandelingen en kan je adviseren over fiscale zaken. Zorg er dus voor dat je tijdig financieel advies inwint bij een professional die gespecialiseerd is in scheidingen.