Financieel advies

Financieel advies, waar ik ik dat krijgen?

Veel belangrijke gebeurtenissen in uw leven betekenen vaak dat u een financieel advies nodig heeft. Dit kan gebeuren bij een overlijden van iemand en de mogelijke erfenis, de geboorte van een zoon of dochter, de aankoop van een huis, het opbouwen van een pensioen en met pensioen gaan en tal van andere situaties. U heeft dan behoefte aan een goed en gedegen financieel advies. In de regel wint u het financieel advies in bij uw financieel adviseur.

Een goed financieel advies voor de aankoop van uw huis

Als u een huis gaat kopen heeft u een hypotheek nodig als u niet voldoende spaargeld heeft. In de regel is dit voor iedereen nodig. Een hypotheek en de hypotheeklasten zijn voor de meeste mensen en gezinnen tevens vaak de hoogste uitgave. Echter voor woongenot mag natuurlijk betaald worden en het is fijn om een heerlijk thuis te hebben. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u teveel gaat betalen en daarvoor schakelt u een financieel adviseur in. Met een goed financieel advies kunt u een lagere rente krijgen of een betere verzekering. Een goed financieel advies verdient zich terug!
Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u op zoek bent naar een financieel advies om juist de hypotheek rond te krijgen. Banken stellen steeds meer eisen aan het uitlenen van geld en het verstrekken van een hypotheek. Soms kan een goede financieel adviseur u het juiste financieel advies geven om de financiering rond te krijgen, zodat u de woning van uw dromen kunt aankopen.

Waar wint u een goed financieel advies in?

Het is belangrijk om met een financieel adviseur in gesprek te gaan die verstand van zaken heeft. U kunt hierbij kijken naar de diploma’s en mogelijk waar de financieel is ingeschreven. Ook kunt u familie en vrienden vragen naar een goede financieel adviseur.
Echter laat u altijd goed informeren. De financieel adviseur moet naast veel kennis ook de capaciteit hebben om het allemaal begrijpelijk aan u uit te leggen. Die combinatie is perfect!