Financieel adviseur Eindhoven

Financieel adviseur Eindhoven

Een financieel adviseur in Eindhoven kan u met verschillende zaken van dienst zijn. Of het nu om particulier of bedrijfsmatig advies gaat, in Eindhoven zijn verschillende financieel adviseurs te vinden die u graag zullen helpen met uw vraagstukken. Afhankelijk van uw situatie kunt u contact opnemen met een financieel adviseur. Er is namelijk geen enkele adviseur te vinden die expert is op echt elk financieel gebied. Bekijk daarom goed welke adviseur waarin gespecialiseerd is. Als er grote veranderingen plaatsvinden in uw financiële situatie is het misschien zelfs wel verstandig om meerdere financieel adviseurs in te schakelen.

Hypotheken Eindhoven

Een financieel adviseur kan u bijvoorbeeld goed van dienst zijn als u in Eindhoven van woning of bedrijfspand gaat wisselen. Hierbij kan een financieel adviseur u op meerdere manieren bijstaan. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop van uw huidige woning, hoeveel geld houdt u hier aan over na aftrek van alle belastingen? Dit kan namelijk meestal best wel tegenvallen. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de totale opbrengst van uw vorige pand voordat u overgaat op de koop van een nieuw pand. Het kan namelijk best wel eens zo zijn dat u de hypotheek van het nieuwe pand helemaal niet kunt betalen. In dat geval heeft u dus een behoorlijk probleem, zeker als het oude pand al verkocht is. Laat u daarom altijd bijstaan door een financieel adviseur uit de omgeving van Eindhoven als u dergelijke transacties gaat maken. U bent dan misschien wel een vergoeding kwijt aan dit advies, maar het is zeker de moeite waard!

Overige taken adviseur

Een financieel adviseur kan u op veel meer vlakken adviseren dan alleen hypotheken. Heeft u bijvoorbeeld veel vermogen? Ga dan zeker eens met een financieel adviseur praten over de mogelijkheden. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat uw vermogen meer waard wordt, anders zal door de inflatie de waarde alleen maar afnemen. Dit is natuurlijk behoorlijk zonde. Een financieel adviseur kan u ondersteunen op het gebied van sparen, maar ook op het gebied van beleggingen. En misschien heeft hij of zij nog wel een ander goed idee die er voor kan zorgen dat uw geld veel meer waard wordt.

Keurmerk Financiële Dienstverlening

Als u een financieel adviseur in Eindhoven zoekt, kijk dan ook goed of hij of zij beschikt over het keurmerk Financiële Dienstverlening. Adviseurs die hierover beschikken voldoen aan hoge eisen, die zelfs een stuk strenger zijn dan de wettelijke eisen die aan een financieel dienstverlener worden gesteld. Daarnaast vinden er periodiek controles plaats, waardoor een adviseur met een keurmerk een stuk betrouwbaarder is dan iemand die hier niet over beschikt. Uiteraard wil het niet zeggen dat iemand die dit keurmerk niet heeft niet te vertrouwen is. Iedere financieel adviseur moet zich namelijk aan de regels houden en valt onder toezicht van meerdere controlerende instellingen. U komt er echter maar op één manier achter of een financieel adviseur goed is in zijn vak, en dat is door hem of haar gewoon uit te proberen. Als u zijn of haar advies niet helemaal vertrouwt kunt u het altijd nog laten controleren door een andere adviseur.