Financieel adviseur Haarlem

Financieel adviseur Haarlem

Heeft u een financieel adviseur in Haarlem nodig die u kan ondersteunen bij uw financiële situatie? De meeste mensen hebben zelf niet genoeg kennis om zoveel mogelijk geld te besparen bij het afnemen van financiële diensten. Uiteraard wilt u niet de hoofdprijs betalen als u een lening of een verzekering gaat afsluiten. Veel vergelijkingswerk kunt u tegenwoordig zelf doen, maar een financieel adviseur kan u vaak nog veel beter informeren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een verzekering zeer goedkoop oogt, maar op het moment dat de verzekeraar moet uitbetalen kan het dan weer zijn dat deze uw situatie niet in de polis heeft opgenomen. In dat geval zal de verzekeraar dan ook niet uitbetalen. Het beste is daarom om een financieel adviseur in te schakelen die gespecialiseerd is in de situatie waarbij u hulp kunt gebruiken.

Deskundig advies

Als u op zoek gaat naar een financieel adviseur in Haarlem wilt u natuurlijk wel iemand hebben die ook echt deskundig advies kan geven. Het is dan ook goed om te weten dat een financieel adviseur zichzelf alleen maar zo mag noemen als hij een wettelijk verplicht examen heeft afgelegd. Zijn medewerkers hoeven dit examen niet te volgen, maar hij blijft degene die verantwoordelijk is over hen. Als een adviseur u dan ook op zeer slechte manier adviseert kunt u altijd nog stappen tegen hem ondernemen. In dat geval kunt u recht hebben op een schadeloosstelling. Uiteraard wilt u dit liever voorkomen. Vraag daarom ook altijd naar het registratienummer bij de AFM. Elke adviseur is namelijk verplicht lid te zijn van de AFM. Deze instantie houdt zich bezig met het controleren iedereen die werkzaam is in de financiële dienstverlening, om zo de consument te beschermen.

Onafhankelijke vereniging

Een van de eenvoudigste manieren om een onafhankelijk financieel adviseur te herkennen is door te bekijken of deze aangesloten is bij een vereniging zoals de Vereniging Onafhankelijke Financiële Planners. Een adviseur die hierbij aangesloten is zal geen commissies accepteren van banken en verzekeringsmaatschappijen en is daardoor altijd onafhankelijk. Een onafhankelijk adviseur zal u dan ook altijd een vergoeding vragen in vorm van een uurloon of een vooraf afgesproken bedrag. U weet dan ook altijd precies waar u aan toe bent. Zeker als u een hypotheek af gaat sluiten voor een nieuw huis in bijvoorbeeld Haarlem wilt u natuurlijk voorkomen dat u te veel betaalt voor deze lening. Probeer dus altijd een onafhankelijke adviseur in de arm te nemen en voorkom dat u aan producten vast zit die voor u helemaal niet voordelig zijn, maar de adviseur wel leuke commissies opleveren.

Een adviseur voor beleggingen

Als u wilt gaan beleggen is het altijd verstandig om een financieel adviseur in te schakelen die hier veel ervaring mee heeft. Uiteraard heeft u het liefst iemand die zelf ook belegt, zodat hij u daarin goed kan adviseren. Als een adviseur namelijk zelf al niet vertrouwt in de beleggingen die hij aanbiedt, hoe betrouwbaar is zijn advies dan? Vraag dus altijd of een adviseur zelf ook belegt, en ga anders op zoek naar een andere. Er zijn namelijk genoeg financieel adviseurs in de omgeving van Haarlem te vinden die u kunnen bijstaan op dit gebied.