Financieel adviseur particulieren

Financieel adviseur particulieren

Zoekt u een financieel adviseur voor particulieren? Deze zijn meestal redelijk dicht bij huis te vinden. Zeker als u in een wat stedelijker gebied woont zijn er vaak meerdere financiële adviesbureaus in uw omgeving te ontdekken. Deze kunt u eenvoudig vinden via het internet, maar ook via bijvoorbeeld het telefoonboek.

Wat doet een financieel adviseur voor particulieren?

Er is een groot verschil tussen adviseurs die voor ondernemingen werken en adviseurs die financieel advies geven aan particulieren. De verklaring hiervoor is redelijk eenvoudig te noemen. Er zijn namelijk hele andere wetten op het gebied van financiën voor bedrijven dan voor particulieren. Een financieel adviseur die zich richt op particulieren kan u vaak van dienst zijn bij bijvoorbeeld belastingadvies, maar ook bij advies over het afsluiten van hypotheken of verzekeringen. Als u advies nodig heeft over één van deze producten is het altijd verstandig om een financieel adviseur in te schakelen voor ondersteuning. Het gaat hierbij namelijk meestal over behoorlijke bedragen, en als u één of enkele procenten van de kosten kan besparen is dit natuurlijk altijd de moeite waard.

Particulier advies over beleggen

Er zijn redelijk veel particulieren die zich bezig houden met het beleggen van geld. Ondanks de economische crisis die nog steeds aanhoudt durven mensen vaak de stap wel nog te maken om hun geld niet op een spaarrekening te zetten, maar dit te beleggen in verschillende fondsen. Om het risico te beperken is het verstandig om iemand in te schakelen die zich gespecialiseerd heeft in beleggingen. Er zijn redelijk veel financieel adviseurs te vinden op dit gebied. Uiteraard is het het beste om een adviseur te zoeken die zelf ook belegt en dus zeker weet waar hij mee bezig is. Als hij namelijk zijn eigen adviezen niet na zou volgen is het nog maar te betwijfelen of het advies van zo iemand wel zo veel waard is. Als u het risico van beleggen wilt verminderen en de opbrengst wilt vergroten is het dan ook altijd verstandig om een financieel adviseur in te schakelen die expert is op het gebied van particuliere beleggingen.

Offerte aanvragen bij adviseur

Er zijn veel situaties denkbaar waarvoor u een financieel adviseur nodig zou kunnen hebben. Iedere particulier heeft namelijk een eigen financiële situatie, waarbij het voor kan komen dat er hulp bij nodig is op een bepaald gebied. Zeker bij grote financiële transacties zoals het afsluiten van een hypotheek kan de vakkennis van een financieel adviseur goed van pas komen. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het inschakelen van een adviseur. Vraag daarom ook zeker altijd offertes aan, en kijk goed of de adviseur onafhankelijk werkt en zich niet verbonden heeft aan één of meerdere aanbieders. Als dat wel zo is dan kan het advies van zo’n adviseur nog wel eens nadelig voor u uitpakken, omdat hij voornamelijk eigenbelang heeft bij het aanbevelen van financiële producten. Offertes aanvragen kunt u bij de adviseurs zelf doen, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende offertewebsites. U plaatst daar uw vraagstuk op en financiële adviseurs die zich richten op particulieren zullen vervolgens contact met u opnemen en u een passende aanbieding doen.