Geld problemen

Geld problemen bestaan al duizenden jaren

Geld problemen zijn zo oud als geld zelf en zullen ook net zolang blijven bestaan. Zelfs wie geen schulden heeft, kan geld problemen kennen. Vaak gaat het er dan om dat men te weinig geld heeft om aan al zijn basisbehoeften te kunnen voldoen. Wie wel schulden heeft, zal een groot deel van het geld dat hij verwerft moeten gebruiken om de schulden af te betalen. Wanneer u te kampen heeft met geldproblemen is het uitermate belangrijk om dit op een gestructureerde manier aan te pakken. Anders loopt u veel risico om in een vicieuze cirkel terecht te komen waar u maar moeilijk terug uitraakt. Net zoals u geld moet hebben om er te creëren, zult u sneller schulden maken wanneer u er al hebt. Beter voorkomen dan genezen is hier zeker van toepassing.

Preventief

Wanneer u geen schulden heeft of uw schulden heeft voldaan, is het uiterst belangrijk om nog steeds al uw inkomsten en uitgaven in beeld te brengen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat u geen schulden opbouwt zonder het zelf in de gaten te hebben. Preventief schulden tegengaan is de beste manier om schuldenvrij te blijven. Eens u een beeld heeft van wat u verdient en wat u moet uitgeven, weet u ook perfect hoeveel geld u overhoudt om iets mee te doen. Bij voorkeur kiest u ervoor om een deel van dit geld te sparen. Zo geraakt u ook niet in de problemen wanneer uw inkomsten onverwacht dalen of wegvallen. Wat dan nog overblijft, kunt u eventueel uitgeven zonder zich zorgen te moeten maken.

Nooit op krediet

Een andere manier om schulden te vermijden is nooit op krediet te kopen. Dit is namelijk de meest verraderlijke manier om aankopen te doen. U hebt geen enkel zicht op uw uitgaven en gevoelsmatig lijkt het of u alles gratis krijgt. Bovendien zult u al snel geld uitgeven dat u eigenlijk niet hebt en dus ook niet kunt missen. Met credit cards en aankopen op krediet beschikt u over een bedrag dat u soms niet eens kunt verdienen op een maand. Doordat de uitgaven bovendien verspreid zitten over verschillende kaarten en bedrijven lijkt het allemaal nog mee te vallen. Het zijn diverse kleine bedragen die niet de indruk geven van een schuldopbouw. Wanneer u ze echter allemaal bij elkaar optelt, blijkt de schade vaak veel groter te zijn dan u voorzien had en zit u midden in de geld problemen.