Gevolgen van schulden

Klein begin

Vaak beginnen schulden klein, maar de gevolgen van schulden kunnen aan het eind van de rit enorm zijn. In dit artikel bekijken wij wat er gebeurd als je meer en meer schulden krijgt. In het slechtste geval raakt u alles kwijt en gaat u verder zwervend door het leven. Hopelijk bent u daar ver vandaan!

Negatieve gevolgen van schulden

Schuilden leveren veel stress op, helemaal als u getrouwd bent of een relatie heeft. Uw relatie kan zwaar onder druk komen te staan bij oplopende schulden. Als er geen uitweg lijkt te zijn zullen de relatieproblemen toenemen. Daarnaast heeft u misschien een gevoel van schaamte. De meeste mensen met schulden durven er niet over te praten en proberen het geheim te verbergen voor de rest van de wereld. Een groot nadeel is wel dat u het voor uw vrienden moeilijk kunt verbergen. Als u schulden heeft, heeft u hoogstwaarschijnlijk niet voldoende financiële middelen om een keer wat te gaan drinken of iets anders leuks te gaan doen met vrienden of familie. Als u een lening heeft afgesloten bij een familielid of vriend dan kan dit ook grote gevolgen hebben. Als u het geleende geld niet meer kunt terugbetalen zal de relatie sterk onder druk komen te staan of stukgaan. Dit is gelijk ook het risico van lenen van een vriend of kennis. Kom de gemaakte afspraken altijd na, anders zal de relatie er niet beter op worden.
Tijdens een studie of werk kunt u zich ook moeilijker concentreren, omdat u telkens aan de schulden moet denken en aan de mogelijkheden om de schulden op te lossen. Veel schulden hebben dus ook een negatieve invloed op uw dagelijkse werk / studie.

Huisuitzetting

In het allerergste geval wordt u uit uw huis gezet. Dat is het meest trieste gevolg van schulden. Probeer altijd hulp te zoeken in een zo vroeg mogelijk stadium van uw schulden. Op onze website vindt u diverse artikelen die u vertellen hoe u hulp kunt vinden. Denk hierbij aan de schuldsanering bijvoorbeeld. Succes bij het oplossen van uw schulden en het voorkomen van al deze negatieve gevolgen van schulden. Wij wensen dit niemand toe.