Grote schulden wat nu?

Grote schulden, wat nu?

Heeft u grote schulden op dit moment en ziet u het niet meer zitten? Wat nu is de vraag die u zichzelf waarschijnlijk stelt. Graag geven wij u enkele tips die u helpen om uw schulden zo goed mogelijk op te lossen en in eerste instantie niet groter te laten worden. Schulden zijn nooit prettig, maar grote schulden al helemaal niet natuurlijk. Hoe groot is uw schuld, 5000, 10000, 25000 of zelfs 50000 euro? Wij hopen dat uw schulden natuurlijk zo klein mogelijk is. Als u hele grote schulden heeft is het belangrijk om zeer snel actie te ondernemen. Maar hoe?

Schuldhulpverlening

U kunt mogelijk in aanmerking komen voor de schuldhulpverlening in uw woonplaats. De schuldhulpverlening zorgt ervoor dat u in een traject terecht komt waarbij u binnen drie jaar weer schulden vrij bent. U kunt dan een frisse, nieuwe start maken zonder schulden. Dat is waarschijnlijk waar u heel erg naar verlangt. Bovenaan de website vindt u ‘schuldhulp’. Onder dit kopje hebben wij tientallen gemeenten staan. Wellicht staat uw gemeente er ook bij en kunt u dus lezen hoe in u aanmerking kunt komen voor de schuldhulpverlening.

Schulden beperken

Als u nog geen hulp heeft is het belangrijk om uw schulden zoveel mogelijk te beperken. Laat ze niet verder oplopen! Maar hoe doet u dat? Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven en probeer op uw uitgaven zoveel mogelijk te besparen. Doe uw auto weg als deze niet echt nodig is, stop met roken, zet dure verzekeringen die onnodig zijn stop etc. Er zijn vast wel zaken waar u geld op kunt besparen. Gebruik het geld dat u overhoudt om schulden mee af te lossen. Los eerst de schulden af met een hoge rente, die zijn namelijk het duurst. Heel veel succes bij het beperken van uw grote schulden en het aflossen en oplossen hiervan.