Help ik heb schulden

Help ik heb schulden, wat nu?

U bent op zoek naar hulp voor het aflossen van uw schulden door de uitspraak ‘help ik heb schulden’ te doen, dat is een zeer goed begin. Als u schulden heeft zult u vast wel gemerkt hebben dat u in een vicieuze cirkel terecht komt. Elke keer probeert u weer schulden af te lossen, maar er komen steeds weer nieuwe schulden bij. Uw telefoonrekening, uw boodschappen, energiekosten, huur van uw woning, kunt u het allemaal niet meer betalen? Dan is het goed dat u zegt; help ik heb schulden, wat nu?

Op een rij zetten

Wat u zelf kunt doen is het op een rij zetten van uw inkomsten en uitgaven. Heeft u een baan? Een uitkering? Noteer alle inkomsten die u heeft, ook toeslagen van de belastingdienst. Denk hierbij aan zorg- en huurtoeslag bijvoorbeeld. Noteer ook al uw uitgaven. Hieronder vallen uw dagelijkse boodschappen, huur, verzekeringen etc. Kijk waar u op kunt besparen. Probeer meer inkomsten te hebben dan uitgaven, anders worden uw schulden alleen nog maar groter.

Met de hoogste rente eerst

Als u schulden aflost, los dan eerst de schulden af met de hoogste rente. Op die manier komt u het snelst weer uit de schulden. Een schuld met een rente van 9% kost veel minder dan een schuld met een rente van 15%. Los dus eerst de schulden af met de hoogste rente.

Schuldhulpverlening van uw gemeente

Naast de stappen die u zelf kunt zetten kunt u ook contact opnemen met de schuldhulpverlening in uw gemeente. U krijgt dan professionele hulp om uit de schulden te komen. Wacht niet te lang moet de schuldhulpverlening in uw gemeente. Hoe eerder hoe beter! Anders worden uw schulden alleen nog maar groter en komt u er nog moeilijker uit. Wij wensen u veel wijsheid en succes bij het inschakelen van hulp en het oplossen van uw schuldprobleem. Help ik heb schulden beantwoord dan straks tot het verleden!