Huis kopen met schuld

Toch een huis kopen met schulden?

Het is niet altijd aan te raden om een huis te kopen wanneer u al schulden heeft. Het grootste risico is dat u de lening voor het huis niet kunt betalen zoals het hoort en daardoor uw huis verliest. Als u pech hebt, moet het huis verkocht worden met verlies en eindigt u zonder huis en met nog meer schulden dan u voorheen al had. Natuurlijk hangt vaal af van de schulden die u al hebt en hoe u ze verkregen hebt. Wanneer u schulden hebt omdat u tijdelijk zonder werk zat, maar nu beschikt over een vast inkomen, dan is er niet per definitie een probleem. In dat geval is het vooral belangrijk dat u zowel uw schulden als uw lening voor het huis correct kunt betalen. Want ook uw schulden moeten natuurlijk zonder twijfel afbetaald worden. Want ook uw huis maakt deel uit van uw bezittingen zodra u het gekocht heeft en ook uw andere schuldeisers kunnen er dus beslag op laten leggen wanneer u uw betalingen niet voldoet zoals afgesproken.

Een lening krijgen?

Schulden hebben staat niet gelijk aan het niet verkrijgen van een lening. Zeker wanneer deze lening als doel heeft een huis te kopen. Het voordeel bij zo’n lening is dat er iets tegenover staat, namelijk een huis. Dat geldt voor u, maar ook voor de instantie die u geld leent. Wanneer u niet kunt betalen, weten zij dat er een huis verkocht kan worden om de lening alsnog mee te betalen. Niet elke bank denkt er hetzelfde over en bij sommigen zult u bot vangen wanneer u een aanvraag voor een lening indient. Toch zijn er voldoende banken of leenkantoren waar u wel geholpen zult worden en zonder al te veel moeite een lening krijgt.

Genoeg lenen om je schulden af te lossen?

Wanneer het bedrag van uw schulden niet al te hoog ligt, kunt u er ook voor kiezen om meer te lenen dat de som die u nodig hebt om het huis te kopen. Zo kunt u voldoende lenen om uw schulden in één keer af te betalen. U dient dan enkel de lening aan uw bank nog te voldoen en bent in één klap van alle andere schulden verlost.