Hulp met schulden

Hulp met schulden, welke mogelijkheden zijn er?

Als u met schulden zit is het goed om hulp met schulden te zoeken. Hulp met schulden is belangrijk omdat de schulden alleen maar verder oplopen als u er niks aan doet. Gelukkig zijn er meerdere manieren om hulp met schulden te ontvangen. In dit artikel willen wij u enkele mogelijkheden geven waarmee u schulden kunt oplossen. U weet dan welke mogelijkheden er zijn en u kunt de beste optie uitkiezen die voor u persoonlijk de beste is.

Familie of kennis

Misschien heeft u in uw vriendenkring of familie iemand die goed is op financieel gebied. Als dat zo ia dan wil deze persoon u vast wel helpen bij het inzichtelijk krijgen van uw financiële situatie. Hoeveel inkomsten heeft u en hoeveel uitgaven? Het is goed om met iemand die verstand van zaken heeft op financieel gebied naar deze zaken te kijken. Helaas heeft niet iedereen zoveel geluk dat er een familielid of vriend is die veel weet op dit gebied. Gelukkig zijn er dan nog andere hulpmogelijkheden.

Schuldhulpverlening via uw gemeente

Een andere hulpbron is uw eigen gemeente. Bij uw eigen gemeente kunt u terecht voor de schuldhulpverlening. Dit is een traject waarbij u binnen enkele jaren van al uw schulden af bent. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden aan zo’n schuldhulpverleningstraject. Zo dient u minimaal 18 jaar of ouder te zijn, geldig in Nederland te verblijven en mag u geen nieuwe schulden creëren tijdens de hulpverlening. Voor de overige voorwaarden verwijzen wij u graag door naar de website van uw eigen gemeente.

Schuldsanering

Als de schuldhulpverlening geen hulp kan bieden dan is de schuldsanering een optie. Uw situatie wordt dan beoordeeld door de rechter. Deze zal kijken of de schuldsanering wordt toegewezen. Binnen 3 jaar bent u van al uw schulden af. Net als bij de schuldhulpverlening gelden er een aantal voorwaarden bij de schuldsanering. Het is ook zo dat u zelf geen schuldsanering kunt aanvragen, dit doet een medewerker de schuldhulpverlening. Wij hopen dat één van de opties bij u past en dat u snel van al uw schulden af bent. Hulp met schulden is niet zo moeilijk, u moet alleen de juiste opties kennen!