Investeren en munten inwisselen om schuld af te lossen

Als je met een schuld te maken hebt dan is dat enorm vervelend. Er kunnen tal van redenen zijn dat je aan een schuld bent gekomen. Verkeerde beslissingen, pech, een echtscheiding, het is allemaal mogelijk om door deze zaken een schuld te ontwikkelen. Als je schulden hebt is het belangrijk om de hoogte ervan in kaart te brengen. Daarnaast is het ook belangrijk om inzicht te krijgen in je financiële zaken. Hoeveel geld komt er maandelijks binnen en hoeveel gaat eruit. Als je namelijk geld overhoudt zijn er wellicht mogelijkheden om je schulden af te lossen. Houd je niks over, dan moet je gaan kijken op welke manier je maandelijkse inkomsten verhoogd kunnen worden en je kosten omlaag gebracht kunnen worden.

Speculeren en aflossen

Durf je een gokje te wagen in de hoop dat je wellicht eerder sculdenvrij kunt zijn? In dat geval kan het interessant zijn om je in de wereld van crypto’s te storten. Denk hierbij aan Bitcoin bijvoorbeeld. Deze munt heeft de afgelopen jaren een enorme waardestijging doorgemaakt. Als je jaren geleden voor 50 euro aan Bitcoins had gekocht, dan was je nu dubbel en dwars schuldenvrij. Sterker nog, dan had je er een leuke winst aan overgehouden. Besef je wel dat er een groot risico kleeft aan het speculeren in crypto munten. Je kunt er ook geld mee kwijtraken. Als je al schulden hebt is dat extra pijnlijk natuurlijk. Stel dat je nog ergens 50, 100 of 250 euro hebt liggen, dan kun je het natuurlijk wel proberen. Overleg met je financieel adviseur of dit verstandig is ja of nee. Wij geven je geen beleggingsadvies maar vertellen je puur welke mogelijkheden er op dit moment zijn.

Schulden afgelost? Boek een vakantie!

Heb je al je schulden afgelost? Dan kun je de nare periode van schulden achter je laten. Niks is beter dan schuldenvrij door het leven gaan. Wat je kunt doen is een mooie vakantie boeken, zo kun je de vervelende periode echt afsluiten. De vakantie is dan als het ware een nieuwe start. Als je op vakantie gaat naar een land zonder euro, dan is het handig om alvast geld te wisselen. Dit kun je doen bij een zogenaamd geldwisselkantoor. Dit kantoor neemt je euro’s in en zet ze om naar het valuta van het land waar je heen gaat. Zo kun je direct bij aankomst in het land eten kopen bijvoorbeeld, zonder dat je eerst geld moet wisselen. Daarnaast weet je nooit welke koers er precies gerekend wordt in het land waar je heen gaat. Als dit een hele ongunstige koers is krijg je heel weinig valuta voor je euro’s. Dat zou natuurlijk bijzonder jammer zijn. Je doet er dan ook erg verstandig aan om je euro’s in Nederland al om te wisselen bij een geldwisselkantoor. Er is altijd wel een kantoor bij je in de buurt te vinden! Wij wensen je alvast een mooie vakantie toe.