Kan mijn rekeningen niet meer betalen

Kan mijn rekeningen niet meer betalen, wat nu?

Mensen zeggen weleens, ik kan mijn rekeningen niet meer betalen. Als u ook iemand bent die dit roept dan heeft u natuurlijk een probleem. Geen rekeningen meer kunnen betalen zal namelijk resulteren in schulden. Daarom willen wij u graag helpen bij het oplossen van dit probleem. Dit doen wij door u een aantal tips te geven waarmee u misschien mogelijk voor u wordt om toch nog uw rekeningen te kunnen blijven betalen.

Totale inkomsten en uitgaven

Wat heel belangrijk is, is het inzichtelijk krijgen van het complete financiële plaatje. Hiermee bedoelen wij een overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Als wij het over inkomsten hebben dan kunt u denken aan loon, toeslagen van de belastingdienst etc. De uitgaven gaan over uw maandelijkse huur/hypotheek, verzekeringen, voedsel etc. Door alle inkomsten en uitgaven in kaart te brengen kunt u zien of u meer uitgeeft dan dat er binnenkomt. Hoogstwaarschijnlijk zal dat het geval zijn aangezien u geld tekort komt om uw rekeningen te betalen. Het is de kunst u te kijken naar punten waarop u kunt bezuinigen. Mogelijk betaalt u heel veel aan sigaretten of alcohol en kunt u hierop bezuinigen. Of u kunt kijken of het mogelijk is om over te stappen naar goedkopere verzekeringen. Misschien kunt u wat vaker aanbiedingen kopen in de supermarkt zodat u minder geld kwijt bent aan uw dagelijkse voedsel? Zomaar een paar punten die u kunnen helpen om meer geld over te houden elke maand en op die manier uw rekeningen te kunnen blijven betalen.

Schulden

Het is mooi als u schulden kunt voorkomen, maar als het niet lukt dan kunt u gelukkig een beroep doen op de schuldhulpverlening. De schuldhulpverlening wordt geregeld via uw eigen gemeente. U krijgt (indien u aan de voorwaarden voldoet) kosteloos hulp van een hulpverlening. Hij of zij zal samen met u kijken naar mogelijkheden om uw schulden af te lossen en om nieuwe schulden in de toekomst te voorkomen.