Opleiding schuldhulpverlening

Een studie volgen richting schuldhulpverlening

Onze website is erop gericht om mensen met schulden te helpen, toch willen wij ook kort even wat vertellen over de opleiding schuldhulpverlening. Het is namelijk mogelijk om een speciale opleiding te volgen zodat u mensen met schulden kunt gaan helpen. Mensen zoals u zijn hard nodig om het aantal Nederlanders met schulden flink is toegenomen de afgelopen jaren. De laatste jaren bevinden wij ons in financieel slecht weer. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer mensen rekening niet meer kunnen betalen en uiteindelijk met schulden komen te zitten.

LOI opleiding schuldhulpverlening

Bij de LOI bijvoorbeeld kunt u een opleiding volgen voor de schuldhulpverlening. De opleiding heet Vakbekwaam Schuldhulpverlener en duurt slechts een jaar. Het betreft een praktijkgerichte opleiding en u hoeft dus niet alleen maar droge theorie in uzelf op te nemen. Een aantal kernonderwerpen van de opleiding zijn herfinanciering, schuldbemiddeling en budgetbehee. U ontvangt na het succesvol behalen van de opleiding het officieel certificaat van KIWA. U wordt dan tevens geregistreerd op een website. De kosten voor de opleiding liggen in 2012 onder de 1.000 euro (bron: website van de LOI).

Vooropleiding Vakbekwaam Schuldhulpverlener

Het voordeel van deze opleiding is dat u geen specifieke vooropleiding nodig heeft voor deze cursus. In principe kan iedereen dus deelnemen aan deze opleiding. Het is wel zo dat ervan uitgegaan wordt dat u HBO werk en denk niveau heeft. Uiteraard kunt u met MBO niveau ook deelnemen, maar de zwaarte kan dan zwaarder uitvallen.

Meer weten of inschrijven

Als u meer wilt ween over de opleiding die LOI aanbiedt dan kunt u het beste op de website van de LOI kijken. Er staat uitgebreide informatie over de opleiding beschreven op de website. U kunt onder andere lezen welke onderwerpen er aan bod komen en hoe het zit met praktijkdagen. Ook kunt u een kostenspecificatie vinden zodat u weet hoeveel en waar u voor betaalt. Via de website van de LOI kunt u zich ook inschrijven voor de opleiding vakbekwaam schuldhulpverlener. Wij wensen u veel succes met uw opleiding voor Vakbekwaam Schuldhulpverlener.