Prepaid kredietkaart aanvragen

Zit je erover na te denken om een prepaid kredietkaart aan te vragen? Zo’n kredietkaart kent vele voordelen ten opzichte van de  “gewone” creditcard. Een prepaid kredietkaart laad je namelijk zelf op, met een zelf gekozen bedrag. Je kunt er dus 25, 50 of 500 euro opzetten bijvoorbeeld. Het grote voordeel van zelf opladen is, dat je je niet in de schulden kunt werken. Het opladen van zo’n prepaid kredietkaart is overigens heel eenvoudig. Dit kan via iDEAL bijvoorbeeld.

Prepaid kredietkaart vergelijken

Als je van plan bent zo’n kredietkaart aan te vragen, zorg er dan voor dat je de aanbieders even met elkaar vergelijkt. Geen enkele kredietkaart is gratis namelijk. In sommige gevallen betaal je een vast bedrag per jaar, in andere gevallen betaal je per transactie. Het is dus interessant om vooraf even uit te rekenen wat het beste voor je is. Vergelijk de aanbieders en bestel je prepaid kredietkaart eenvoudig via internet.

Een “gewone” creditcard

Kies je toch voor een gewone creditcard, wees je er dan van bewust dat deze gekoppeld wordt aan een betaalrekening. Het geld dat je uitgeeft wordt later pas van je rekening afgeschreven. Dit kan een valkuil zijn als je gauw geneigd bent geld uit te geven. Pas hier dus mee op! Daarnaast is het zo dat niet iedereen een creditcard krijgt. Er wordt eerst gekeken of je wel genoeg maandelijks inkomen hebt. Een prepaid kredietkaart echter kan iedereen aanvragen, zelf als je een uitkering hebt.