Salaris financieel manager

Als financieel manager ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid van een organisatie. Dit houdt in dat je onder andere budgetten opstelt, financiële rapportages maakt en de financiële gezondheid van het bedrijf bewaakt. Maar wat verdient een financieel manager eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een financieel manager.

Wat doet een financieel manager?

Voordat we ingaan op het salaris van een financieel manager, is het belangrijk om te weten wat deze functie precies inhoudt. Een financieel manager is verantwoordelijk voor het financiële beleid van een organisatie. Dit betekent dat je onder andere budgetten opstelt, financiële rapportages maakt, investeringsbeslissingen neemt en de financiële risico’s in kaart brengt. Daarnaast ben je vaak ook betrokken bij het opstellen van de jaarrekening en het contact met externe partijen zoals de belastingdienst en banken.

Wat verdient een financieel manager?

Het salaris van een financieel manager kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, opleidingsniveau, sector en bedrijfsgrootte. Over het algemeen ligt het salaris van een financieel manager tussen de €3.500 en €7.500 bruto per maand. Dit komt neer op een jaarsalaris van €42.000 tot €90.000.

Factoren die het salaris beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die het salaris van een financieel manager kunnen beïnvloeden. Hieronder een aantal belangrijke factoren:

  • Ervaring: Hoe meer ervaring je hebt als financieel manager, hoe hoger je salaris zal zijn.
  • Opleidingsniveau: Een afgeronde financiële opleiding op hbo- of universitair niveau kan leiden tot een hoger salaris.
  • Sector: Het salaris van een financieel manager kan verschillen per sector. Zo verdienen financieel managers in de financiële sector over het algemeen meer dan in de non-profit sector.
  • Bedrijfsgrootte: In grote bedrijven is er vaak meer budget beschikbaar voor een financieel manager, wat kan leiden tot een hoger salaris.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basissalaris kunnen financieel managers ook profiteren van secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een leaseauto, bonusregeling, pensioenregeling, laptop en telefoon van de zaak. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen het totale salaris van een financieel manager aanzienlijk verhogen.

Doorgroeimogelijkheden

Als financieel manager zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kun je doorgroeien naar een functie als financieel directeur of CFO. Ook kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals controlling of treasury. Door jezelf te blijven ontwikkelen en bijscholen, kun je je kansen op een hoger salaris vergroten.

Conclusie

Het salaris van een financieel manager kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, opleidingsniveau, sector en bedrijfsgrootte. Over het algemeen ligt het salaris van een financieel manager tussen de €3.500 en €7.500 bruto per maand. Naast het basissalaris kunnen financieel managers ook profiteren van secundaire arbeidsvoorwaarden, die het totale salaris aanzienlijk kunnen verhogen. Door jezelf te blijven ontwikkelen en bijscholen, kun je je kansen op een hoger salaris vergroten.