Scheiden financieel advies

Wanneer je gaat scheiden, komt er veel op je af. Naast de emotionele aspecten, moet er ook veel geregeld worden op financieel gebied. Het is dan ook verstandig om tijdig scheiden financieel advies in te winnen. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om financieel advies in te winnen bij een scheiding en wat voor soort advies je kunt verwachten.

Waarom scheiden financieel advies?

Een scheiding heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar ook financiële gevolgen. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in je financiële situatie tijdens en na de scheiding. Een financieel adviseur kan je helpen om inzicht te krijgen in zaken zoals:

  • Verdeling van bezittingen en schulden
  • Alimentatie
  • Pensioenverdeling
  • Fiscale gevolgen

Door scheiden financieel advies in te winnen, kun je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan en kun je ervoor zorgen dat de financiële afwikkeling van de scheiding op een eerlijke en transparante manier verloopt.

Wat voor soort advies kun je verwachten?

Als je scheiden financieel advies gaat inwinnen, kun je verschillende soorten advies verwachten. Een financieel adviseur kan je helpen met:

  • Het opstellen van een financieel plan
  • Advies over de verdeling van bezittingen en schulden
  • Berekenen van alimentatie
  • Advies over pensioenverdeling
  • Belastingtechnische zaken

Daarnaast kan een financieel adviseur je ook helpen om inzicht te krijgen in je financiële situatie na de scheiding, zodat je weet waar je aan toe bent en welke stappen je moet nemen om financieel gezond te blijven.

Waar vind je een financieel adviseur?

Als je op zoek bent naar een financieel adviseur voor scheiden financieel advies, zijn er verschillende mogelijkheden om een geschikte adviseur te vinden. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij een gespecialiseerd adviesbureau dat zich richt op scheidingen, of je kunt een onafhankelijke financieel adviseur inschakelen.

Het is belangrijk om een adviseur te kiezen die ervaring heeft met scheidingen en die je het vertrouwen geeft dat hij of zij jouw belangen op financieel gebied goed behartigt. Vraag daarom altijd naar referenties en kijk of de adviseur is aangesloten bij een branchevereniging zoals de NVHP of FFP.

Conclusie

Het is verstandig om scheiden financieel advies in te winnen wanneer je gaat scheiden. Een financieel adviseur kan je helpen om inzicht te krijgen in je financiële situatie tijdens en na de scheiding en kan je adviseren over zaken zoals verdeling van bezittingen en schulden, alimentatie, pensioenverdeling en fiscale gevolgen. Door tijdig financieel advies in te winnen, kun je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan en kun je ervoor zorgen dat de financiële afwikkeling van de scheiding op een eerlijke en transparante manier verloopt.