Schuld lening

Schuld lening aanvragen

Het is zeer onverstandig om een schuld lening aan te vragen als u in de schulden zit. Een lening is sowieso iets dat u altijd moet proberen te vermijden. Het geld dat wordt gestort is natuurlijk heel leuk, maar u zit maanden en meestal jaren vast aan een lening. Dan hebben wij het nog niet eens gehad over de rente die u over de lening moet betalen. Een lening van 1.000 euro bijvoorbeeld kan uiteindelijk zo 1.500 euro kosten in de loop der jaren.

Schuldenvrij

Het is belangrijk om zo snel mogelijk uit te schulden te komen. Wat u hiervoor kunt doen is een berekening maken van uw maandelijkse uitgaven en inkomsten. Er zijn vast een aantal zaken waarop u kunt bezuinigen. Als u bezuinigt houdt u meer geld over en kunt u daarmee uw schulden aflossen. Dit gaat niet altijd even snel, maar u moet toch ergens beginnen. Er zijn misschien meer zaken waarop u kunt bezuinigen dan u denkt. Wat dacht u van dure verzekeringen? Misschien kunt u deze oversluiten naar goedkopere varianten. Of heeft u al eens gekeken naar uw nutsvoorziening? Is de partij waar u stroom en gas bij afneemt de goedkoopste? Door over te stappen kunt u geld besparen en kunt u meer schulden aflossen. U bent dan eerder schulden vrij.

Toch een schuld lening aanvragen

Als u dan toch graag een schuld lening wilt afsluiten, dan raden wij u aan deze bij een familielid of kennis af te sluiten. Mogelijk wil een familielid u graag helpen. Vaak betaalt u heel weinig of geen enkele rente. Dit is dus veel gunstiger dan een schuld lening bij de bank. Let er wel op dat u duidelijke afspraken maakt zodat onenigheid wordt voorkomen. Zorg er ook voor dat u de gemaakt afspraken met betrekking tot de aflossing nakomt.