Schulden aflossen tips

Schulden aflossen tips

Bent u op zoek naar schulden aflossen tips? Wij geven u graag een aantal tips die u helpen bij het aflossen van uw schulden. Het belangrijkste hierbij is om inzicht te krijgen in uw financiën. Wij vertellen u graag hoe u inzicht kunt krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Als u het inzicht heeft kunt u zien waar eventuele mogelijkheden en ruimte is om schulden af te lossen. De schuldeisers wachten namelijk op hun geld en doen er vaak alles aan om het verschuldigde geld van u terug te krijgen. U kunt te maken krijgen met herinneringen die per post op gestuurd worden, telefoontjes, maar ook aanmaningen en uiteindelijk kan de deurwaarder bij u langskomen.

Inzicht creëren – tip 1

Inzicht creëren in uw financiën is de eerste stap als u schulden wilt kunnen aflossen. Ga na hoeveel geld u maandelijks krijgt en hoeveel er uitgaat. Het is eigenlijk heel simpel, zet alle inkomsten op een rij en ook alle uitgaven. Hoeveel blijft er over? Of heeft u een tekort? Als u geld overheeft, dan kunt u daarmee schulden aflossen. Stel dat u maandelijks 50 euro overheeft dan kunt u maandelijks 50 euro van uw schulden aflossen, 600 euro per jaar dus. Als u niks van het geld overheeft, dan heeft u een probleem. In dat geval kunt u bepaalde rekeningen niet betalen en lopen uw schulden alleen maar verder op. Het is dus niet zo dat uw schulden kunt aflossen maar dat ze zelfs groter worden.

Besparen – tip 2

Als u geld kunt besparen kunt u meer schulden aflossen. Wij zullen dit met een voorbeeld toelichten. Stel dat u een dure autoverzekering heeft van bijvoorbeeld 90 euro per maand en u vind een autoverzekeraar die dezelfde verzekering kan aanbieden voor 60 euro per maand, dan kunt u 30 euro per maand besparen. Als u dit voor al uw verzekeringen toepast en ook voor andere uitgaven zoals electra, gas, voedsel etc. dan kunt u maandelijks een leuk zakcentje besparen. Met die geld kunt u schulden aflossen. Hoe meer u bespaart, des te meer u kunt aflossen en des te sneller u van al uw schulden af bent. Een ander voordeel is dat de schuldeisers niet meer telkens contact met u zullen opnemen.

Betalingsregeling – tip 3

Probeer met de schuldeisers een betalingsregeling af te spreken. U kunt bijvoorbeeld een schuld van 600 euro hebben bij een schuldeisers. Het is onmogelijk om dit bedrag in één klap af te lossen. Probeer daarom met de schuldeiser een betalingsregeling te treffen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat u elke maand 25 euro aflost, net zolang totdat het volledige geldbedrag is afgelost.

Heel veel succes!

Wij wensen u heel veel succes toe bij het toepassen van de tips voor het aflossen van uw schulden! Hopelijk bent u snel weer uit alle schulden en kunt u een toekomst zonder schulden leven.