Schulden aflossen zonder inkomen

Schulden aflossen zonder inkomen, is dat mogelijk?

Schulden aflossen zonder inkomen, is dat eigenlijk wel mogelijk? Laten we heel eerlijk zijn, het antwoord is nee. Voor schulden heeft u namelijk geld nodig. Zonder geld kunt u geen schulden aflossen. Wat wel mogelijk is, is het vragen om kwijtschelding. De schulden worden dan niet door u afgelost maar kwijtgescholden door de schuldeiser. Aflossen wordt een heel lastig verhaal omdat u daar gewoonweg geld voor moet hebben. De enige manier om schulden af te lossen zonder inkomen is als u een schenking krijgt van iemand, u geld ontvangt door de verkoop van eigendommen of u wint een loterij bijvoorbeeld.

Waardevolle spullen verkopen brengt geld op

U kunt waardevolle spullen verkopen als u deze bezit en daarmee uw schulden aflossen. Een oude mobiele telefoon kan ook al waardevol zijn, als u er twee heeft liggen bijvoorbeeld kunt u deze vaak al voor 25 euro per stuk verkopen. Probeer het eens op Marktplaats bijvoorbeeld. Met het geld dat u hiermee krijgt kunt u lopende schulden aflossen. De schuldeiser zal blij zijn dat zijn rekening eindelijk betaalt wordt en u kunt blij zijn omdat u weer van een stukje schulden af bent.
Misschien heeft u ook spullen van grotere waarde. Misschien heeft u een auto die u nauwelijks gebruikt. Denk er dan eens over na om de auto te verkopen en daarmee de schulden af te lossen. Of u heeft een mooi schilderij aan de muur hangen die wat leuks kan opbrengen.

Iedereen heeft inkomen

Toch is het eigenlijk best wel een gekke titel van dit artikel, ‘schulden aflossen zonder inkomen’, want eigenlijk heeft iedereen in Nederland een vorm van inkomen. Of u werkt en ontvangt loon of u ontvangt een uitkering. Als u totaal geen inkomen heeft raden wij u aan om eens te informeren via Werk.nl. Vaak kunt u een bijstandsuitkering ontvangen namelijk, op die manier heeft u toch maandelijks een inkomen.