Schulden betalen

Schulden betalen, de beste aanpak

Wat is de beste aanpak als het gaat om schulden betalen? Als u schulden heeft dan wilt u hier uiteraard zo snel mogelijk vanaf zijn. De beste manier voor u en voor de schuldeiser is het betalen van de schulden. Dit klinkt natuurlijk een stuk makkelijker dan het in de praktijk is. Om schulden te kunnen betalen heeft u namelijk geld nodig. Er zijn in ieder geval twee manieren om schulden te betalen. Er zullen er vast meer zijn, maar wij zullen deze twee in dit artikel behandelen.

Financiën inzichtelijk maken

De eerste manier om schulden te betalen begint bij het inzichtelijk maken van de financiën. Hoe staat u er financieel voor? Heeft u meer inkomsten dan uitgaven of is het juist andersom? Als u meer inkomsten heeft betekent het dat u elke maand een bepaald bedrag overhoudt. Dit bedrag kunt u gebruiken om schulden af te betalen. Op die manier komt u langzamerhand van uw schulden af, iedere maand betaalt u weer een deel van uw schulden. Probeer de duurste schulden als eerst te betalen. Denk hierbij aan leningen met een torenhoge rente bijvoorbeeld.

Kredietbank

Als u meer uitgaven heeft dan inkomsten dan is het belangrijk om in ieder geval op 0 uit te komen aan het eind van de maand. Dan heeft u in ieder geval geen verlies meer maand op maand. Daarnaast kunt u een beroep doen op de kredietbank. Bij deze bank kunt u geld lenen tegen een zeer laag tarief. Met de lening kunt u dure schulden direct betalen.