Schulden erven

Kan ik schulden erven?

Niemand zit er op te wachten om schulden te erven. Maar is het niet zo dat u automatisch de schulden erft van uw overleden familielid? In dit artikel bekijken wij in welke situatie u schulden erft en wanneer niet. U heeft namelijk twee opties als het gaat om erven. U kunt kiezen voor verwerpen, dat is de eerste optie die wij bekijken. De tweede optie is de Beneficiaire aanvaarding.

Verwerpen

Als u geen schulden wilt erven dan dient u de erfenis te verwerpen. Alles wat nagelaten is zal niet meer in uw handen terecht komen. Voor schulden is dit mooi, maar een schilderij dat bijvoorbeeld 20.000 euro waard is zult u ook niet ontvangen. Alles, zowel de schulden als andere zaken worden niet uw eigendom.

Beneficiaire aanvaarding

Als u een mooie erfenis kunt aanvaarden dan is de  Beneficiaire aanvaarding een goede oplossing. U ontvangt dan alles wat nagelaten wordt. Let er op dat u dus ook schulden aanvaardt als u kiest voor een Beneficiaire aanvaarding.
U heeft kunnen lezen welke mogelijkheden er zijn als het gaat om het wel of niet aanvaarden van een erfenis. Wij hopen dat u een goede keus kunt maken. Zorg er altijd voor dat u geen schulden op u neemt is ons advies.