Schulden zijn gewoon geworden

Wanneer je in de financiële problemen zit, trekt dat een enorme wissel op je leven, en dat van je gezin. Schulden die afgelost moeten worden zorgen altijd voor druk, om wat voor schulden het ook gaat.

Leningen

Veel Nederlanders hebben een studieschuld, of een lening bij de bank voor een auto, huis of een andere dure aankoop. Studieschuld is zelfs een van de meest voorkomende schulden. Een hypothecaire lening is een ander voorbeeld.

Schulden door gokken en wedden

Ook mensen die verslaafd zijn aan gokken, hebben vaak schulden. Wanneer je vaak bij een online casino speelt, of veel speelt op een fruitautomaat waar je geld mee kunt winnen, dan is er een grote kans dat je geld verliest, en wanneer dat steeds vaker gebeurt, kom je in de problemen doordat je schulden maakt bij het gokken. Meer over schulden door gokken lees je op Fruitautomaat.tips.

Aflossen

Wat voor soort schuld je ook hebt, je kunt maar beter zo goed en zo kwaad als het kan deze proberen af te lossen. Uit onderzoek blijkt dat hoe langer de schuld blijft open staan, hoe reëler de kans wordt dat mensen serieus in de problemen komen. Zet dus alles op alles om ook een kleine openstaande lening af te lossen, want veel kleine leningen maken misschien wel een grote.

Een lease auto, een creditcard, een hypotheek. Vaak heb je zonder er echt over na te denken al veel leningen afgesloten, die zo gewoon zijn geworden in onze samenleving dat je er eigenlijk niet meer op die manier tegenaan kijkt. We zijn het gaan zien als een normale manier van leven.