Schuldhulpverlening Alkmaar

Op zoek naar Schuldhulpverlening Alkmaar?

Bent u via internet op zoek naar meer informatie over de schuldhulpverlening Alkmaar? Dan bent u op de goede website terecht gekomen. Wij geven u namelijk informatie over de schuldhulpverlening in Alkmaar. Waar moet u terecht om geholpen te worden? Dan is waarschijnlijk de vraag waar u een antwoord op wilt hebben.

Waarom schuldhulpverlening?

Misschien weet u niet wat de schuldhulpverlening precies is. Wij zullen dit in het kort aan u uitleggen. Als u dusdanige financiële problemen heeft dat u zelf niet meer tot een oplossing kunt komen, dan is het goed om hulp in te schakelen. De schuldhulpverlening is opgezet vanuit uw gemeente Alkmaar. U kunt gratis geholpen worden om uit de schulden te komen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden aan de schuldhulpverlening. Het is dus niet zo dat u automatisch in aanmerking komt als u dat wilt. Via de website Alkmaar.nl kunt u alle voorwaarden lezen. Daarnaast moet u zich houden aan afspraken die u tijdens het traject heeft gemaakt met uw begeleider en mag u geen nieuwe schulden maken. Een andere voorwaarde is dat uw inkomen op minimaal het bijstandsniveau moet zijn om deel te kunnen nemen aan het schuldhulpverleningstraject in Alkmaar.

Waar terecht?

U kunt contact opnemen via het nummer 14 072. U kunt dan een informatie gesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek zal er gekeken worden naar uw situatie en er wordt gekeken of u in aanmerking komt voor de schuldhulpverlening in Alkmaar. U dient in ieder geval ouder te zijn dan 18 jaar en ingeschreven te staan in de gemeentelijke basisadministratie. Daarnaast komt u alleen in aanmerking voor het informatiegesprek als u inwoner bent van Alkmaar, Beemster, Castricum, Graft-De Rijp, Heiloo, Schermer of Zeevang.