Schuldhulpverlening Arnhem

Bij wie kan ik terecht met schulden in Arnhem?

Bij zware of onoverzichtelijke schulden kunt u gebaat zijn bij de hulp van de schuldhulpverlening. Als inwoner van Arnhem kunt u hiervoor een aanvraag dienen bij de dienst publieke zaken van uw gemeente. Wanneer u geluk hebt, krijgt u zeer snel een reactie en kan de schuldhulpverlening van start gaan. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer mensen die door het moeilijke economische klimaat schulden hebben en moet u vaak afrekenen met een wachttijd. Wanneer u schulden hebt waarvan de schuldeisers geen zin hebben om te wachten, laat u hen best weten dat u schuldhulpverlening hebt aangevraagd. Vaak zijn zij bereid om in afwachting een tussenvoorstel te aanvaarden tot u met een concreet en vooral sneller plan over de brug kunt komen.

Waarom voor schuldhulpverlening kiezen?

Veel mensen vinden het een zware drempel om voor schuldhulpverlening te kiezen. Ze zien het als een falen dat ze er niet in slagen om zelf hun schulden op te lossen. Door lang te wachten voor ze een actie ondernemen maken ze de schulden echter alleen maar erger. Bovendien zijn de mensen die zich bezig houden met schuldhulpverlening binnen de gemeente Arnhem professioneel en opgeleid om u perfect te begeleiden naar een schuldenvrij leven. Zij worden dagelijks geconfronteerd met mensen die eenzelfde situatie zijn terechtgekomen als u en willen u in de eerste plaats helpen, niet veroordelen. U doet uzelf er dus alleen maar een plezier meer wanneer u zo snel mogelijk hulp vraagt eens u het niet meer ziet zitten.

Wat kan schuldhulpverlening voor mij betekenen?

Schuldhulpverlening is geen kwijtschelding van uw schulden. Het is een plan om uw schulden op een menselijke manier af te betalen. Op die manier werkt u zelf uw schulden weg, maar kunt u nog een goede levenstandaard aanhouden. Natuurlijk zult u geen vakanties kunnen nemen, dure dingen kopen of veel comfort veroorloven, maar u hebt een dak boven uw hoofd, eten in uw bord, verwarming, elektriciteit en alles wat levensnoodzakelijk is. Schuldhulpverlening helpt u te vinden op welke posten u nog kunt besparen. Daarnaast houden zij een toezicht op uw afbetalingen en leren zij u met geld om te gaan zodat u geen nieuwe schulden maakt.