Schuldhulpverlening België

Schuldhulpverlening België, waar kan ik terecht?

Net als Nederlanders kunnen ook Belgen schulden hebben. Maar hoe kunt u in contact komen met de schuldhulpverlening België? Naast informatie over de Schuldhulpverlening in Nederland geven wij op onze website ook informatie over de schuldhulpverlening in België. Als u veel schulden heeft kunt u namelijk mogelijk in aanmerking komen voor de collectieve schuldenregeling in België. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden aan de collectieve schuldenregeling.

Voorwaarden collectieve schuldenregeling

Allereerst is een voorwaarde dat u heel veel schulden heeft waar u zelf niet meer uit kunt komen. Als u één rekening van enkele tientjes niet heeft kunnen betalen komt u dus niet in aanmerking. Daarnaast dient u in België te wonen en bent u in de afgelopen 6 maanden voor de aanvraag geen handelaar geweest. De laatste voorwaarde is dat u uw onvermogen niet zelf bewerkstelligd heeft.

Stappen tijdens het proces

Er zijn een aantal stappen die tijdens het proces worden doorlopen. Het begint bij Verzoekschrift, vervolgens Onderzoek van de schulden, Onderzoek vermogen, Voorstel schuldenregeling, Beslissing rechtbank, Opvolging en uiteindelijk is de laatste stap in het proces het Einde collectieve schuldenregeling. Aan het gehele proces zijn voor u geen kosten verbonden, maar u moet dus wel aan de voorwaarden doen om ervoor in aanmerking te komen. Niet iedereen kan automatisch deelnemen aan de schuldhulpverlening België. Wij wensen u veel succes bij het ingaan van het traject en het oplossen van uw schulden, samen met een professionele begeleider die verstand heeft van het aflossen van schulden.