Schuldhulpverlening Capelle aan den IJssel

In aanmerking komen voor Schuldhulpverlening Capelle aan den IJssel

Wij helpen u graag als u op zoek bent naar informatie over de schuldhulpverlening Capelle aan den IJssel. Waar moet u terecht om geholpen te worden? Kan dit via internet geregeld worden of telefonisch? Op deze vragen willen wij u graag een antwoord geven zodat u niet meer verder hoeft te zoeken. Het is namelijk heel erg vervelend als u urenlang moet zoeken naar antwoorden op uw vragen.

Drie aanmeldingsmogelijkheden

Er zijn eigen drie verschillende mogelijkheden om u aan te melden. Een hoop keus dus! De eerste mogelijkheid is het persoonlijk aanmelden. Hiervoor moet u wel langsgaan bij de balie van Sociale Zaken. Dit kan in principe elke werkdag tussen 08.00 en 12.00 uur. Houdt er rekening mee dat u in het weekend en op feestdagen niet langs kunt gaan.
Een andere manier van aanmelden is digitaal. Hiervoor heeft u wel een zogenaamd DigiD account nodig. Dit is een persoonlijk account. Als u geen DigiD heeft dan is het raadzaam om hier een aanvraag voor te doen. Dit kunt u eenvoudig doen via DigiD.nl. Als u een DigiD account heeft dan kunt u via de website capelleaandenijssel.nl een aanvraag indienen.
De derde manier van aanmelden is telefonisch. U kunt hiervoor bellen naar 010 – 28 48 419 en vragen om het aanvraagformulier voor schuldhulpverlening.
Voor elke aanmeldoptie geldt dat u binnen een week na het indienen van het formulier bericht krijgt. U kunt geheel zelf bepalen welke aanmeldingsmogelijkheid u gaat gebruiken. Het is maar net wat u fijn vind.

Intake

Nadat het aanmeldingsformulier in behandeling is genomen zal er zogenaamd intakegesprek plaatsvinden. Het gesprek wordt samen met u gehouden door een budgetconsulent. Uw inkomsten en uitgaven worden in kaart gebracht en er wordt gekeken naar aflossingsmogelijkheden. Wij raden u aan de eerste stap, het aanmeldingsformulier snel in te vullen als u schuldproblemen heeft in Capelle aan den IJssel. De bedoeling is dat u binnen drie jaar volledig schulden vrij bent. Samen met uw helper zult u het gehele traject bewandelen. Wij wensen u hier heel erg veel succes bij.