Schuldhulpverlening Delft

Schuldhulpverlening Delft, de hulp bij schulden

Wilt u een aanmelding doen bij de Schuldhulpverlening Delft? Ziet u tot over uw oren in de schulden en wilt u eindelijk een goede aanpak die leidt tot een schulden vrij bestaan? Kom dan in actie en kies voor de Schuldhulpverlening Delft, de oplossing voor uw schulden! Op de website van de gemeente Delft staat duidelijk uitgelegd welke stappen u moet doorlopen als u de schuldverlening wilt doorlopen. Op onze website leggen wij ook kort uit wat deze stappen inhouden.

Stap 1 – Kennismakingsgesprek

De eerste stap is het zoeken van hulp. Ga langs tijdens het inloopspreekuur van de Financiële Winkel. U zit nergens aan vast als u hier een bezoek aan brengt en het is volledig kosteloos.

Stap 2 – Workshop

Stap 2 is het doen van een workshop ‘Administratie ordenen’. Het is een verplichte worshop. Zonder het volgen van deze worshop kunt u verder niet deelnemen aan het traject.

Stap 3 – Intake

U gaat officeel deelnemen aan de schuldhulpverlening. Er zal gekeken worden naar de oorzaak van uw schuldproblemen en hoe de schulden afgelost kunnen gaan worden.

Stap 4 – Drie jaar

Stap 4 duurt ongeveer drie jaar. Tijdens deze stap is het heel belangrijk dat u gemotiveerd bent. In deze stap worden uw schulden afgelost bij de schuldeisers.

Stap 5 – Nieuwe toekomst

Als al uw schulden (bijna) zijn afgelost is het van belang om te kijken naar de toekomst. Hoe gaat u ervoor zorgen dat u niet opnieuw in de schuldproblematiek komt? Dat staat centraal tijdens deze stap.