Schuldhulpverlening Enschede

Inwoner van Enschede met schulden, wat nu?

Als inwoner van Enschede kunt u altijd terecht bij het bureau voor schuldhulpverlening van de gemeente Enschede. Althans, u kunt een aanvraag indienen voor schuldhulp. Of u ook effectief geholpen wordt, hangt af van u bereidheid om de voorwaarden te volgen die hieraan verbonden zijn. Ook in andere gemeenten geldt deze regel bij het bureau voor schuldhulpverlening. De voorwaarden stellen vooral dat u geen nieuwe schulden mag maken, alles moet doen wat u kunt om de schuld zo snel mogelijk in te lossen en afstand moet doen van al uw luxegoederen. In praktijk wil dit meestal zeggen dat u uw wagen en huis zult moeten verkopen om met dit geld uw schulden te vergoeden. Natuurlijk hangt dit wel af van de hoogte van uw schulden. Soms vallen ze beter mee dan u zelf dacht en kunt u door middel van een afbetalingsplan uw problemen oplossen zonder dat u zaken moet verkopen.

Samen een oplossing zoeken

Het bureau voor schuldhulpverlening zal u helpen bij het zoeken naar een oplossing en manier om uw schulden af te betalen, maar de inspanningen zult u natuurlijk wel zelf moeten leveren. Het doel van de schuldhulpverlening is om samen met u een plan op te stellen, uw schuldeisers te overtuigen hieraan mee te werken en u op de juiste weg te zetten. Het betalen, besparen, zuiniger leven en volharden tot alles betaald is, doet u zelf. Doordat het bureau voor schuldhulpverlening enkele voorwaarden zal stellen die u moet voldoen om hulp te kunnen krijgen, zult u het plan makkelijker volhouden. Dit geeft de schuldhulpverlening namelijk een dwingend karakter wat erg goed is op momenten dat u het even niet meer ziet zitten om zo zuinig te moeten leven. Bovendien dwingt het u tot de nodige discipline.

Na afloop

Naast hulp tijdens de periode dat u schulden heeft, zal de schuldhulpverlening u ook leren hoe u na afloop nieuwe schulden kunt vermijden. Want ondanks wat u zult verwachten, werken de meeste mensen zich na afbetaling van hun schulden al snel terug in de nesten. Dit komt doordat zij het gevoel hebben dat ze nu eindelijk nog eens mogen profiteren en het de eerste keer toch ook hebben kunnen oplossen.