Schuldhulpverlening Nijmegen

Schulden oplossen als inwoner van Nijmegen

De gemeente Nijmegen biedt schuldhulpverlening aan al zijn inwoners die hier gebruik van willen maken. Natuurlijk wordt er wel de nodige inspanning van u verwacht wanneer u een beroep doet op de schuldhulpverlening. Het heeft geen zin om een afbetalingsplan op te stellen en afspraken te maken met uw schuldeisers als u zelf al besloten hebt dat u zich hier niet aan zal houden. Uiteindelijk heeft de schuldhulpverlening als enige doel u uit de financiële problemen te helpen en niet om u het leven moeilijk te maken. Dat wil echter niet zeggen dat de periode waarin u het plan zult volgen niet zwaar kan zijn. Zeker wanneer u veel schulden heeft, zult u behoorlijk wat moeten besparen op uw maandelijkse uitgaven en zuiniger leven.

Waarop besparen?

Vaak ziet u geen uitweg meer wanneer u in diepe schulden zit omdat u de situatie niet in kaart gebracht krijgt. U ziet geen enkele manier waarop u geld kunt besparen om uw schulden mee af te betalen en ervaart uw situatie als hopeloos. De schuldhulpverlening van Nijmegen kan u helpen om terug een toekomst te zien. U zult merken dat er tal van mogelijkheden zijn om geld te besparen die u eerder misschien niet had opgemerkt. U kunt om te beginnen bij elke aankoop twee keer nadenken voor u hem uitvoert. Wanneer u naar de winkel gaat en brood koopt of aardappelen, dan zijn dat noodzakelijke producten. Koopt u echter koffiepads, dan is dat een uitgave waarop bespaard kan worden. Koffie zetten met een filter is heel wat goedkoper. Zo zijn er nog tientallen andere zaken die ervoor kunnen zorgen dat u aan het einde van de maand geld overhoud zonder al te drastische veranderingen in uw leven door te voeren.

Hoeveel besparen?

De schuldhulpverlening zal samen met u bekijken hoeveel u moet besparen en hoe u dat kunt doen in de praktijk. Alles hangt af van de schulden die u hebt. Het is logisch dat uw schuldeisers geen akkoord gaan geven voor een vijftig jarenplan, maar een plan op vijf jaar heeft wellicht wel een kans van slagen. Het is dus puzzelen om een termijn te vinden die uw schuldeisers aanvaardbaar vinden en waarbij het maandelijkse bedrag dat u moet leggen haalbaar blijft.