Schuldhulpverlening Purmerend

Schulden oplossen in Purmerend

Bent u inwoner van Purmerend en wilt u het traject van schuldhulpverlening Purmerend ingaan, dan kan dat gelukkig. Als u met schulden zit dan wilt u hier waarschijnlijk zo snel mogelijk uitkomen. Als u namelijk geen actie onderneemt, worden uw schulden vaak alleen maar groter. Steeds meer schuldeisers en hogere schulden kan slecht aflopen. Uiteindelijk kan het zover komen dat u uit huis wordt gezet. Dat is natuurlijk een zeer onwenselijke situatie. Daarom is het belangrijk dat u tijdig op zoek gaat naar hulp, bijvoorbeeld de schuldhulpverlening Purmerend.

Activa in Purmerend

In Purmerend kunt u contact opnemen met Activa. Deze organisatie helpt mensen met schulden. Als u aanklopt bij Activa dan zal stap één een zogenaamde intake zijn. De medewerkers van Activa begeleiden u vanaf het begin tot aan het eind, zodat u weer schuldenvrij kunt worden. Er is sprake van traject-begeleiding, schuldhulpverlening en budgetbeheer. Het doel is het oplossen van uw schulden en dat u vervolgens een nieuwe start kunt maken. U kunt dan echt met een schone lei beginnen.

Activa inhoudelijk

Er zijn diverse punten waarop Activa u wil helpen. Zo wil de organisatie u advies geven over regelingen waarop u een beroep kunt doen. Daarnaast worden uw schulden in kaart gebracht en er wordt gekeken naar uw aflossingsmogelijkheden. Hoeveel kunt u aflossen en welke schulden kunt u het beste als eerste aflossen? Activa wil u ook graag helpen bij het ingaan van het traject van de schuldhulpverlening. Ook een cursus ‘omgaan met geld’ behoort tot de mogelijkheden. U leest het dus al, een hoop zaken waarmee u geholpen kunt worden. Er zijn nog veel meer zaken waarmee Activa u helpt.

Twee fasen van schuldhulpverlening

Als wij kijken naar schuldhulpverlening in Purmerend dan kunnen er twee fasen onderscheiden worden. In de eerste fase worden de oorzaken van de schulden achterhaald. Ook wordt er gekeken naar het aantal schulden en de hoogte daarvan.
In de tweede fase van de schuldhulpverlening worden de schuldeisers gecontacteerd en wordt er geprobeerd tot een oplossing te komen. Tijdens het hele traject wordt u geholpen door Activa.