Schuldhulpverlening Tilburg

Grote schulden oplossen

Bij grote schulden die u niet zo eenvoudig meer kunt oplossen, kunt u de hulp inroepen van de schuldhulpverlening. Wanneer u in Tilburg woont, zijn er meerdere instanties die u deze schuldhulpverlening in Tilburg kunnen aanbieden. U kunt terecht bij de schuldhulpverlening van de gemeente, maar ook van de kredietbank Tilburg of een private instantie die in uw regio zijn kantoor heeft. Al deze instanties bieden u de mogelijkheid om gratis hulp te krijgen, ten einde een uitweg uit uw schuldenberg te vinden. Zij brengen met u de problemen en mogelijke oplossingen in kaart.

Adviserend karakter

Een eerste deel van de schuldhulpverlening kent een adviserend karakter en bestaat eruit u advies te geven over hoe u best met uw schulden kunt omgaan. Hiertoe wordt gekeken welke schulden u hebt en welke inkomsten. Aan de hand daarvan kan men nagaan of u zelf voor een oplossing kunt zorgen of beroep moet doen op officiëlere kanalen zoals schuldsanering. In het eerste geval kan de schuldhulpverlening Tilburg u helpen om een afbetalingsplan op te stellen of brieven op te stellen naar uw schuldeisers met de vraag tot gespreide betalingen van uw schuld. Zij zullen u ook steeds enkele tips meegeven over hoe u schulden kunt vermijden in de toekomst. Het adviserende deel van de dienstverlening is vrijblijvend. U bent niet verplicht om het advies te volgen en er is geen officieel of verplichtend karakter.

Engagement van uw kant

Wanneer u besluit om het advies van de schuldhulpverlening op te volgen en ook begeleiding tijdens dit proces wilt, wordt van u een echt engagement verwacht. U zult het de eerste maanden of jaren niet makkelijk krijgen. Er zal bespaard moeten worden, eventueel moet u uw wagen van de hand doen, wellicht zult u niet meer op vakantie kunnen gaan en dergelijke meer. De inspanningen zullen zowel van uzelf als uw gezin moeten komen. Wanneer u deze stappen niet wilt zetten, kan de schuldhulpverlening weinig voor u betekenen. Het heeft geen zin dat zij overeenkomsten bewerkstelligen met uw schuldeisers als u hier niet aan zal voldoen. Er zal bij de schuldhulpverlening echter wel steeds gezocht worden naar een situatie die ook voor u leefbaar is.