Schuldhulpverlening Zoetermeer

Zoetermeer Schuldhulpverlening

De schuldhulpverlening Zoetermeer kan een uitkomst voor u zijn als u een schuldenprobleem heeft. U kunt verschillende schulden hebben bij verschillende bedrijven en organisaties. Denk bijvoorbeeld aan schulden bij online winkels, Electra, gas, waterbedrijf, leningen, producten gekocht of afbetaling etc. Soms zijn de schulden zoveel en zo hoog dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Als dit het geval is dan kan de schuldhulpverlening in Zoetermeer wellicht iets voor u betekenen.

Voor wie is de Schuldhulpverlening Zoetermeer bedoeld?

Als u zelf geen oplossing kunt vinden voor uw schulden dan is de schuldhulpverlening er voor u. Het maakt daarbij niet uit of u een particulier of bedrijf bent. De Schuldhulpverlening gaat samen met u op zoek naar een oplossing voor uw schuldenprobleem. Het streven is om ervoor te zorgen dat u binnen 36 maanden schuldenvrij bent. Daarnaast is het van belang om ervoor te zorgen dat er ook geen nieuwe schulden ontstaan.

Omgaan met geld

Vanuit de gemeente Zoetermeer wordt er een cursus gegeven ‘omgaan met geld’. De cursus bestaat uit zeven lesavonden waarin u veel leert over het omgaan met financiën. Naast de cursusavonden krijgt u ook huiswerk mee zodat u ook thuis aan de slag gaat met het onderwerp. Al met al een zeer leerzame cursus waar u veel kunt leren.

Uw aandeel

Als u mee wilt doen aan de schuldregeling dan zijn er een aantal eisen waar u aan moet voldoen. Zo mag u geen nieuwe schulden meer maken naast uw huidige schulden die er al zijn. Ook moet u uw vaste lasten tijdig betalen. Het inkomen dat u heeft dient u proberen te verhogen, maar in ieder geval niet verliezen. Als laatste dient u te beloven dat u volledig mee werkt aan de schuldhulpverlening die wordt geboden. Concreet houdt dit in dat er gevraagd kan worden uw auto te verkopen, in dat geval moet u hier akkoord mee gaan.