Schuldsanering Den Haag

Schuldsanering Den Haag

De rechtbank van Den Haag krijgt jaarlijks verschillende aanvragen tot schuldsanering binnen waarover ze dan een beslissing moet nemen. Zeker in het huidige moeilijke economische klimaat, raken steeds meer mensen in diepe schulden door inkomensverlies, vaak onverwacht, en dat is in Den Haag niet anders. Afhankelijk van de oorzaak en aard van de schulden, zal de schuldsanering al dan niet toegestaan worden door de rechtbank van Den Haag. Natuurlijk wordt hier niet licht overgegaan. Schuldsanering is een pijnlijke zaak voor zowel schuldenaar als schuldeiser. De schuldenaar gaat een zeer zware financiële periode tegemoet die enkele jaren kan duren, de schuldeiser zal wellicht een deel van de schuld nooit ontvangen en is verplicht zich te schikken naar de beslissing van de rechtbank.

Een aanvraag indienen

Een aanvraag tot schuldsanering kunt u bij de rechtbank van Den Haag indienen via uw schuldhulpbureau. Deze mensen hebben een grote expertise en ervaring in het opstellen van dossiers en weten dus precies wat u nodig heeft om uw aanvraag geldig te maken. Bovendien kunnen zij u vooraf reeds adviseren over de schuldsanering en de gevolgen ervan op uw dagelijkse leven. Zij zullen ook altijd eerst met u bekijken of er echt geen andere oplossingen zijn om uw schulden te betalen. Schuldsanering moet altijd als een laatste stap beschouwd worden. Als er echt geen andere mogelijkheden meer zijn kunt u dit overwegen, maar niet eerder.

Wat als u zich niet aan de regels hebt gehouden?

Wanneer u zich niet aan de regels van de schuldsanering houdt dan zal dit zware gevolgen hebben voor u. Ten eerste zal de rechtbank van Den Haag uw schuldsanering dadelijk opheffen. Dit wilt zeggen dat u vanaf dat ogenblik geen verplichtingen meer hebt ten opzichte van de rechtbank van Den Haag, maar ook geen bescherming meer geniet ten aanzien van uw schuldeisers. Bovendien kunt u dit ook niet snel weer rechtzetten. U kunt de eerstvolgende tien jaar geen aanvraag meer indienen voor schuldsanering en indien uw schulden torenhoog zijn, kan dit problematisch zijn. Schuldsanering is zeker niet eenvoudig, maar schuldeisers die al uw goederen kunnen opeisen en waar u zich op geen enkele manier meer tegen kunt beschermen zeker ook niet. Alleen al om dit te vermijden, is het aan te raden dat u zich zeer goed aan de regels houdt. Het zij moeilijke regels, maar na drie tot vijf jaar bent u als beloning volledig schuldenvrij.