Schuldsanering Maastricht

Mogelijkheden om uit de schulden te komen, schuldsanering Maastricht

Er zijn meerdere mogelijkheden om van uw schulden af te komen als u in Maastricht woont. De schuldsanering Maastricht is er één van. Wij moeten er wel bij vertellen dat de schuldsanering de laatste optie is eigenlijk. Voordat u de schuldsanering in gaat zijn er eerst nog een aantal andere opties die geprobeerd moeten worden.

Kredietbank

Een mogelijkheid bijvoorbeeld is de kredietbank Maastricht. U krijgt dan een zogenaamde sociale lening van de kredietbank. De kredietbank is niet te vergelijken met een gewone bank zoals de Rabobank of de ING bank. De kredietbank verstrekt een sociale lening, speciaal aan mensen met schulden. Zo’n lening is in vergelijking met een gewone lening heel goedkoop. Met de lening kunt u dure schulden in één klap aflossen, u bent er dan direct vanaf. Vervolgens kunt u de lening van de kredietbank geleidelijk terugbetalen.

Schuldhulpverlening

Een andere optie is de schuldhulpverlening. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden, welke u kunt vinden op de website van de gemeente Maastricht. Tijdens het traject van de schuldhulpverlening ontvang u perfecte begeleiding van een professional. Deze kijkt samen met u naar de mogelijkheden om uit de schulden te komen. Als alle opties zijn geprobeerd dan kan de schuldsanering toegepast worden. Deze wordt echter wel uitgesproken door een rechter. De schuldsanering Maastricht is het laatste redmiddel om compleet schuldenvrij te worden.