Stap jij ook in de wereld van de crypto’s?

Steeds meer mensen besluiten om zogenaamde crypto valuta te kopen. Waarom eigenlijk? De belangrijkste reden is dat ze verwachten (flinke) winst te kunnen maken. Als je kijkt naar de afgelopen jaren, dan heeft onder andere Bitcoin een forse waardestijging meegemaakt. Van een 0-waarde is de crypto munt gestegen naar bijna 20.000 dollar in december 2017. Aan het begin van 2018 is de munt fors in waarde gekelderd. Mensen die echter op tijd zijn ingestapt hebben nog steeds een leuke, virtuele winst.

Is het lastig om crypto’s te kopen?

Het kopen van Bitcoins of andere crypto’s is heel eenvoudig. Wat heb je nodig? Allereerst een zogenaamde wallet. Dit is een digitale portemonnee. Vervolgens kun je één van de bekende platformen zoals Bitonic of Litebit bezoeken. Deze partijen maken het mogelijk om vanaf een gewone bankrekening geld te gebruiken om crypto’s mee te kopen. Zodra zij je betaling hebben ontvangen storten ze de Bitcoins in je wallet. Het kan soms wel een paar uur duren voordat de Bitcoins in je wallet zijn bijgeschreven. Niet schrikken dus als het geld al wel van je rekening af is, maar je nog geen Bitcoins hebt!

Hoeveel winst ga ik maken?

Het is op voorhand niet te zeggen hoeveel winst je gaat maken. Sterker nodig, je kunt misschien wel verlies draaien. Het is dan ook belangrijk om alleen geld te gebruiken dat je kunt missen als je gaat investeren in crypto’s. Sluit zeker geen lening af en gebruik geen geld dat je geleend hebt of nog nodig hebt in de toekomst.

Investeren in altcoins

Je kunt natuurlijk alleen Bitcoins kopen en dan rustig afwachten wat er gaat gebeuren. Veel mensen kiezen er echter voor om ook zogenaamde altcoins te kopen. Je kunt hierbij denken aan Ripple of IOTA bijvoorbeeld. Er zijn honderden verschillende altcoins waar je uit kunt kiezen. Bitcoin zal niet zo snel 100% stijgen in een paar dagen. Altcoins daarentegen kunnen dat wel! Er zijn altcoins die binnen één dag verdrievoudigd zijn. Alleen is het natuurlijk heel lastig om van te voren in te schatten welke altcoin zo’n forse stijging gaat doormaken. Het blijft dus onderzoeken, investeren en een gokje wagen.

Stap in met een laag bedrag

Wil je de wereld van de crypto’s ontdekken, zonder grote risico’s te lopen? Begin dan eens met een klein bedrag van 50, 100 of 250 euro. Heb je het spelletje door en weet je hoe het inkopen en verkopen werkt, dan kun je ervoor kiezen om nog wat extra te investeren. Door te spreiden over de verschillende crypto’s zorg je dat het risico ook gespreid is. Als één coin fors in waarde daalt en een andere stijgt, dan vangt de stijger je waardedaling op. Zet je alles in op één munt, dan loop je het risico een (groot) deel van je inleg kwijt te raken. Aan de andere kant kun je natuurlijk veel verdienen als de crypto waarin je hebt geïnvesteerd fors in waarde stijgt. Maak voor jezelf de afweging wat je precies gaat doen!