Veranderingen belastingdienst 2013

Veranderingen belastingdienst 2013, wat gaat er veranderen?

Sinds kort zijn de belangrijkste wijzigingen bekend die door de belastingdienst in 2013 doorgevoerd gaan worden. Er staan flink wat veranderingen op de kaart. Wij willen u graag informeren over deze aanpassingen voor het komende jaar zodat u weet wat er voor u persoonlijk gaat veranderen. Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van wijzigingen die u persoonlijk kunnen raken.

Aftrek hypotheekrente

Gaat u in 2013 een huis kopen? Dan gelden er andere regels dan in 2012. Vanaf 1 januari gaan er een aantal zaken wijzigen. Hypotheekrente zal alleen betaalt worden voor leningen die binnen 30 jaar afgelost worden.

Toeslagen

De hoogte van toeslagen veranderd ook per 2013. Zo wordt het kindgebonden budget bijvoorbeeld minder in 2013. Op de website van de belastingdienst kunt u zelf berekenen wat dit voor u persoonlijk betekent.

AOW leeftijd gaat omhoog

De bekende verhoging van de AOW leeftijd gaat in 2013 echt in. Per 1 januari zal de leeftijd waarop u AOW gaat ontvangen met 1 maand omhoog gaan.

Studiekosten

De aftrek van studiekosten wordt beperkt. Alleen noodzakelijke studiekosten kunnen nu afgetrokken worden. De drempel wordt verlaagd van 500 euro (in 2012) naar 250 euro in 2013.

Doorwerkbonus

De bekende Doorwerkbonus voor mensen die doorwerken na 61 jaar komt vanaf 2013 te vervallen. Voor mensen met een laag inkomen (tot 33.000 euro) wordt er wel een werkbonus ingevoerd. Deze is van toepassing vanaf 60 tot 64 jaar.

Dit waren een aantal veranderingen voor het komende jaar. Er veranderd nog veel meer, echter hebben wij de belangrijkste punten eruit gehaald. Op de website van de Rijksoverheid kunt u meer lezen over de veranderingen die voor 2013 op tafel liggen.