Voorkomen is beter dan genezen

Ongeveer 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft problemen als het gaat om de financiën. Jaar op jaar lijken er steeds meer huishoudens in de geldproblemen te komen. Als u daar eenmaal in zit is het niet zo eenvoudig om daar weer uit te komen. Als u uiteindelijk in de schuldhulpverlening komt dan moet u rondkomen van enkele tientjes per maand als het gaat om boodschappen doen. Daarom is het uiteraard, en dat is een open deur, beter om deze situatie te voorkomen. Maar dat klinkt eenvoudiger dan het misschien is. Enkele eenvoudige tips die u hierbij misschien kunnen helpen hebben we hieronder omschreven.

Om te beginnen, als u gevoelig bent voor het maken van schulden, neem dan niet zomaar een creditcard. Met een creditcard in huis is het eenvoudig om even iets aan te schaffen omdat u het toch niet meteen hoeft te betalen. Dat hoeft pas aan het einde van het maand. Onder het mom van wie dan leeft wie dan zorgt kan het zo zijn dat u wel ziet hoe u dat aan het einde van de maand oplost, terwijl u eigenlijk al weet dat u dan een probleem hebt. Het beste is dan ook om geen creditcard aan te schaffen. En als u dat toch per se wel wilt, start dan eerst met de creditcard vergelijken. Er zijn namelijk een heleboel verschillen tussen de creditcards. De ene rekent hoge aanschafkosten, de andere rekent een hogere rente als u uw schulden niet direct kunt voldoen elke maand, en nog weer een ander kent geen limiet per maand (dat is wellicht niet zo slim om die te nemen – dan bent u helemaal het overzicht kwijt elke maand). Goed om daar rekening mee te houden. Dat kan u uiteindelijk toch weer wat schelen.

Maar waar kunt u nog meer op letten? Vergelijken, vergelijken! Dat is belangrijk. Als u nooit uw verzekeringen of abonnementen vergelijkt, dan is de kans bijna 100% dat u op dit moment echt teveel betaald. En dat is zonde. U kunt dit geld waarschijnlijk veel beter gebruiken om uw schulden af te lossen. Waar moet u dan zoal aan denken? Energie, Internet TV Bellen, inboedelverzekering, reisverzekeringen en natuurlijk jaarlijks uw zorgverzekering. Al deze producten kunt u waarschijnlijk goedkoper afnemen dan u nu doet. Dat is wel de moeite waard om dat even uit te zoeken in een vrij weekend. Dit kan echt oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Wacht niet langer! En begin vandaag nog met besparen en aflossen van schulden.