Wat verdient een financieel directeur

Als financieel directeur ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid van een organisatie. Je houdt je bezig met het opstellen van budgetten, het maken van financiële rapportages en het adviseren van het management over financiële beslissingen. Maar wat verdient een financieel directeur eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een financieel directeur en de factoren die hierop van invloed zijn.

Salaris van een financieel directeur

Het salaris van een financieel directeur kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de organisatie, de sector waarin je werkzaam bent en je ervaring en opleidingsniveau. Over het algemeen verdient een financieel directeur echter een goed salaris, dat vaak boven het gemiddelde ligt.

Gemiddeld salaris

Volgens onderzoek verdient een financieel directeur in Nederland gemiddeld tussen de €80.000 en €150.000 per jaar. Dit bedrag kan echter hoger of lager uitvallen, afhankelijk van eerder genoemde factoren. Zo kan een financieel directeur bij een groot internationaal bedrijf vaak een hoger salaris verwachten dan iemand die werkzaam is bij een kleinere organisatie.

Bonussen en secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het vaste salaris kunnen financieel directeuren ook profiteren van bonussen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bonussen kunnen worden toegekend op basis van prestaties, zoals het behalen van financiële doelstellingen. Daarnaast kunnen financieel directeuren vaak rekenen op extra’s zoals een leaseauto, telefoon van de zaak en een pensioenregeling.

Factoren die het salaris beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het salaris van een financieel directeur. Hieronder worden enkele van deze factoren toegelicht:

Grootte van de organisatie

Financieel directeuren bij grote organisaties verdienen over het algemeen meer dan hun collega’s bij kleinere bedrijven. Dit komt doordat de verantwoordelijkheden en complexiteit van het werk vaak groter zijn bij grotere organisaties.

Sector

De sector waarin je werkzaam bent kan ook van invloed zijn op je salaris als financieel directeur. Zo verdienen financieel directeuren in de financiële sector vaak meer dan hun collega’s in bijvoorbeeld de non-profit sector.

Ervaring en opleiding

Je ervaring en opleidingsniveau spelen ook een belangrijke rol bij het bepalen van je salaris als financieel directeur. Hoe meer ervaring je hebt en hoe hoger je opleidingsniveau, hoe hoger je salaris over het algemeen zal zijn.

Conclusie

Als financieel directeur kun je een goed salaris verwachten, dat vaak boven het gemiddelde ligt. Factoren zoals de grootte van de organisatie, de sector waarin je werkzaam bent en je ervaring en opleidingsniveau spelen een belangrijke rol bij het bepalen van je salaris. Daarnaast kunnen bonussen en secundaire arbeidsvoorwaarden het totale pakket nog aantrekkelijker maken. Kortom, het salaris van een financieel directeur is over het algemeen zeer aantrekkelijk en kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren.